AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
2. januar 2001

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Arkiv
SØK



Skuespillere PÅ FRIMERKER

Postverket lanserer nå en frimerkeserie med profiler av kjente norske skuespillere. Det har til nå vært lite å se til avdøde og folkekjære teaterlegender på brev og postkort. Men nå blir både Per Aabel, Aase Bye, Lillebil Ibsen, Alfred Maurstad og Tore Segelcke å finne i postkassene.

Og Postverket gir seg ikke med dette:
- Om et halvt år følger vi opp serien med en ny, som omfatter fem revyskuespillere. Deretter kommer enere fra distriktsteatrene, sier Morten Berner, direktør for Postens frimerketjeneste til Aftenposten.

Det var i forbindelse med Nationaltheatrets 100-årsjubileum at Posten utga frimerker med motiv fra Peer Gynt (Tore Segelcke og Toralv Maurstad) og Den perfekte ektemann (Wenche Foss og Per Teodor Haugen).

Kjente alle
Det er Aftenpostens tegner Ulf Aas som tegner de første fem skuespillerne. Han har sett alle sammen i teatret, og kjente dem dessuten privat.

- Hører jeg scenekustnerens stemme i hodet, når jeg ser tegningen, vet jeg at den holder, sier Aas til Aftenposten.

Relatert link:
Teatrets gullalder på frimerker Av Ruth Krefting Enger. Aftenposten, 28. desember 2000


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no