AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
14. januar 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFIRE VINNERE
i manuskonkurranse


Aino Sørvold fra Rykkin gikk til topps i Norsk Amatørteaterråds manuskonkurranse med stykket Den bortskjemte prinsen. Lørdag var det prisoverrekkelse i Det Åpne Teater med Anne Cath. Vestly.

Fire glade vinnere av Norsk Amatørteaterråds manuskonkurranse fikk i lørdag sine priser overrakt av Anne Cath. Vestly i Det Åpne Teaters lokaler i Oslo. Den gjeveste prisen på kr. 5.000 fikk Aino Sørvold fra Rykkin for sitt teaterstykke for barn, Den bortskjemte prinsen.

Andreplassen på kr. 3.000 gikk til Fanny Holmin, Bergen, med stykket Håp, mens Maria og Karin Vangen - mor og datter (11) fra Sandefjord - fikk tredjeprisen på kr. 2.000 for sitt barneteaterstykke Ære være jul.

Det var i februar 2001at Norsk Amatørteaterråd for andre gang utfordret til skrivedyst, uten begrensning når det gjelder tema, sjanger eller antall akter. Ialt kom det inn 43 manuskript - 15 mer enn i 2000.

Eventyrfarse
 - Den bortskjemte prinsen er rett og slett en god eventyrfarse for alle barn mellom 3 og 103 år! sa juryen i sin begrunnelse for hvorfor dette stykket ble valgt ut som vinner. 

Med Den bortskjemte prinsen har Aino Sørvold skrevet sitt første teatermanuskript. Hun har tidligere skrevet revytekster, noe hun begynte med fordi barna hennes spiller i revy, og hun syntes det var fint å kunne gjøre noe sammen med barna. Etter den inspirerende seieren varsler hun nå flere manuskripter.

- Det er veldig morsomt at vi ikke bare får inn ferdigskrevene manus, man at vår manuskonkurranse faktisk inspirerer folk til å skrive nye stykker, uttaler Olaf Grimstad, generalsekretær i Norsk Amatørteaterråd.

Fanny Holmin

jobber med å skrive. Hun har tidligere gitt ut en diktsamling, og hun skriver tekster for scenen som hun selv fremfører sammen med en DJ. Sammen skal de på turne i Norge i 2002. Med stykket Håp har hun fått støtte fra Fond for lyd og bilde, og hun håper å få satt det opp om ikke så lenge.

Karin Vangen spiller i Sandefjord Teaterforening. Hun og moren Maria hadde hatt idéen, men skrev ikke manuskriptet Ære være jul før de leste om konkurransen. Det er første gang de skriver noe sammen, men Maria har tidligere skrevet noveller.

Juryen har bestått av Ida Marie Holmin (Noregs Ungdomslag), Gabriele Kleindienst (Oppland Amatørteaterråd) og Runar Larsen (Vestfold Amatørteaterråd).

Relatert link:
www.teater.no Norsk Amatørteaterråds nettside.NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no