AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
4. februar 2002
endret 2.april 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSpennende
SJEFSFINALE


Fredag blir det klart hvem som blir ny sjef ved Hedmark Teater, melder Hamar Arbeiderblad. Det blir spennende: Tilsettingsutvalget har lagt fram en delt innstilling for styret ved teatret.

Den ene kandidaten er Else Braseth, tidligere leder av Turnéorganisasjonen for Hedmark. Den andre er opplendingen Marit Grindvold, med mange år bak seg fra produksjonsarbeid ved Nationaltheatret.

Tilsettingsutvalget klarte dermed ikke å komme fram til en enstemmig innstilling til førsteplassen på lista. Styret får en vanskelig avgjørelse i den overraskende innspurten. Av de 21 søkerne ble seks innkalt til intervju og fire av disse fikk møte personalet og presentere seg mer utfyllende.

Satser administrativt
I en perspektivartikkel i Hamar Arbeiderblad framhever kulturjournalist Geir Vestad teatersjefsvalget som avgjørende for Hedmark Teaters framtid. Gjennom valget av Braseth og Grindvold mener Vestad at innstillingsutvalget har lagt mer vekt på det administrative enn på en tydelig kunstnerisk profil.

Avtroppende leder Brit Lossius har etter Vestads mening lagt mest vekt på det kunstneriske arbeidet mens hennes forgjenger Bente Erichsen (idag sjef for Riksteatret) framstod som administrator.

Skrikende behov
Det er ifølge Vestad også mange uløste oppgaver i organisasjonen til Hedmark Teater. Hva blir framtida for Hedmarksmodellen, med fire regionkontorer? Vestad peker også på to andre hovedutfordringer: Få til et godt samarbeid innad i Hedmark og knytte til seg krefter utenfra.

- Det er skrikende behov for nyskapende innspill i Hedmark konkluderer HAs kulturkommentator.

Står sterkt
Else Braseth står nok sterkt med sitt nettverk og sitt inngående kjennskap til det litt tungrodde innlandsfylket. Perioden i Sverige har trolig også gitt henne perspektiv og nye kunstneriske impulser. Hun skulle ha gode forutsetninger for å mobilisere publikum og aktører lokalt. Men Grindvold har også røtter i regionen og har mer solid erfaring innenfor det profesjonelle teatermiljøet.

Ungdomskandidat
Tilsettingsutvalget har også en liten ungdommelig overraskelse i innstillingen. Unge Odd Christian Hagen fra Gjøvik er innstilt på tredje plass etter de to erfarne kvinnene. Og Hedmarks mange teaterlystne ungdommer har forventninger til Hedmark Teater. For tiden er det tydelig i storsatsingen Mack og Mabel som nå er i innspurtfasen.

Ifølge Hamar Arbeiderblad kommer trolig også Ringsakeroperaen i mål på fredag i forhandlingene med sin sjefskandidat, Asle Berteig.

Relaterte linker:
I startgropa: Dans eller drama? Av Geir Vestad. Hamar Arbeiderblad, 2. februar 2002
På knærne for Julie Av Geir Vestad. Hamar Arbeiderblad, 2. februar 2002
Hedmark Teater med Hollywood-nostalgi Teaternett, 31. januar 2002
Hedmark Teaters hjemmesideNYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no