AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
18. mars 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK<">

Virginia Woolf:
REDD FOR AMATØRER

   "Meget skuffende og bittert. Vi hadde kommet så godt i gang, og var på vei til å klare dette." Det er leder av Teater Terminus på Røros, Bente Sandnes, som sier dette til avisa Fjell-ljom, i en kommentar til at gruppen nektes å spille “Hvem er redd for Virginia Woolf” av Edvard Albee.

Teater Terminus søkte i følge Fjell-ljom i januar gjennom Norsk Amatørteaterråd om rettighet til å sette opp forestillingen. Regissør for forestillingen, Lars Arne Dahl, sier til avisa at han fikk bekreftet at det ikke skulle være noe problem å få spille stykket. En måned før premieren kommer svar på søknaden - som avslag. Planlagt premiere 13. april avlyses.

Ikke ønskelig med amatør-oppsetning
Det er Nordiska Strakosch Teaterförlaget i København som har rettighetene til stykket. I følge Fjell-ljom sier teaterforlaget det ikke er ønskelig med en oppsetting av en amatørteatergruppe.
  -"Jeg stiller meg ganske uforstående til avgjørelsen, men må selvsagt bare godta argumentasjonen", sier Dahl til Fjell-ljom. Han opplyser også at stykket aldri tidligere har vært oppsatt av noe amatørteater.

Riktig rekkefølge
Lars Arne Dahl og Bente Sandnes sier til Fjell-ljom at de nå har lært å ta ting i riktig rekkefølge:
   -"Først søker vi på rettighetene, så begynner vi å øve når vi har fått manuset, og så tar vi heller en telefon for mye enn for lite i neste omgang."  
Slipper økonomisk smell
Kulturhusleder Morten Tøndel i Røros har ikke tenkt å la Teater Terminus få svi på pungen, til tross for at de har reservert "Storstuggu" for en uke i april.
   -"Kultur på frivillig basis kan ikke garantibelegges i slike sammenhenger, dette vil knekke ryggen på yrende frivillig kulturvirksomhet", uttaler han til Fjell-ljom. Det får være en trøst for Teater Terminus, som forøvrig ikke har tenkt å la seg knekke, men allerede er i gang med å planlegge ny forestilling.

Relatert link: Nektes rett til å sette opp teaterstykke Fjell-ljom 14. mars.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no