AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
8. april 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK<">

LANGSOM DØD
for Carte Blanche

Kunstnerisk leder Arne Fagerholt reager kraftig på innstillingen fra Scenekunstutvalget. Landets eneste ensemble for samtidsdans vil forsvinne, mener han.

- Dersom vi skulle bli fratatt den statlige støtten som er basis for vår drift, ville det i praksis føre til at de 13 arbeidsplassene vil ryke. Dermed forsvinner landets eneste nasjonale ensemble for samtidsdans, sier Fagerholt til Bergens Tidende.

- Den såkalte prosjektfinansieringen er for kortsiktig og vil gjøre det umulig å holde det høye nivået på dansere som vi må ha, sier Fagerholt til avisa. - Når pengene til drift bare er sikret over noen få forestillinger eller år, blir det så usikkert at dansere vil ha vansker med å våge å satse på en fremtid med Carte Blanche.

Alle mot alle
Fagerholt påpeker i Bergens Tidende at innstillingen ikke ønsker å tilføre en krone ekstra til samtidsdans, men lar det bli en kamp alle mot alle for å få tak i de pengene som er.
- Slikt hever ikke kvaliteten og nivået for dans og teater, sier Fagerholt til BT.

Relatert link:
Ødeleggende for Carte Blanche Av Per Jon Odéen. Bergens Tidende 5. april 2002. 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no