AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
18. april 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK<">

Scenekampforbundets storsamling
BACK TO NORWAY

Etter et år i Sverige, vender Nordisk Scenekampforbund tilbake til Norge når de i juli avholder sin årlige storsamling. 
Det er de to frigruppene Turnékompaniet og Artilleriet som er arrangør og vertskap.

   - "Både i Sverige og Danmark er scenekamp-utøverne mer spredd utover i flere små miljøer, mens vi her i Norge har et mer samlet miljø. Dette gir oss organisasjonsmessig styrke til å ta på oss dette arrangementet. Dessuten har vi erfaring fra tidligere år, og ikke minst: Dette er gøy!", sier Camilla Brandt Kippersund i Turnékompaniet.

Nordisk Scenekampforbund arrangerer kurs og utøver-autorisasjon i seks ulike grener av scenekamp. Pedagogikken, sertifiserings-ordningen og testkravene er tradert etter Society of American Fight Directors i USA. Tidligere var det stort sett amerikanske lærere på samlingene, men nå er stadig flere nordiske lærere blitt uteksaminert, noe årets samling vil bære preg av.

Det er i år tiende gang denne nordiske scenekamp-samlingen arrangeres, og er dermed gjenstand for et jubileum. Det er 18. - 28. juli storsamlingen skal avholdes, sannsynligvis i Hamar eller Stange.

De seks grenene det undervises i er: bredsverd, kårde og daggert, nevekamp, smallsword, sverd og skjold, samt stokk. Nivåene er nybegynner, test 1, test 2, intermediate, advanced. Etter oppnådd advanced, kan man skoleres til lærer.

Relatert link vil 27. april legges ut på www.tremusketerer.no
Mer informasjon også hos Camilla Brandt Kippersund på brandt@kippersund.no
.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no