AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
29. april 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKABC-teatret:
Fra ASKEN til EDDERKOPPEN!

Den 24.april la Wenche Foss og Bård "YLVIS" Ylvisåker ned grunnsteinen i det som skal bli "Edderkoppen Teater". Dermed vil et nytt teaterbygg reise seg i askehaugen etter ABC-teatret.

Større enn ABC

Det nye teateret blir betraktelig større enn ABC-Teateret med sine 600 plasser fordelt på parkett og to balkonger. I tillegg bygges det store mingle- og serveringsområder. I en pressemelding fortelles det videre at det legges stor vekt på bevare intimiteten og tradisjonen fra ABC-Teatret, tilpasses også den nye teatersalen moderne krav til teaterteknikk, komfort, ventilasjon og lignende. Videre legges det også til rette for gjennomføring av større og mindre konferanser både i salen og i flere mindre rom. Sal, scene og teknikk blir også tilrettelagt for gjennomføring av TV-produksjoner.

Publikums plasser, sett fra scenen:


Rent utleieteater

Edderkoppen vil bli et rent utleieteater, og det skal arbeides for å fylle scenen med underholdning året rundt. Som en del av dette arbeidet er det er inngått en 10-årig kontrakt med Tom Sterri & Co, denne kontrakten tar utgangspunkt i at det skal settes opp en stor høstforestilling hvert år som vil ha muligheter for forlengelse frem til påske. Tom Sterri vil således fremdeles ha innvirkning på teaterets kunstneriske profil og utvikling. Likevel vil teateret vil være åpent for andre teaterprodusenter i de ledige periodene.

Scenen, sett fra 2.balkong:


Samarbeid med Scandic Hotell

Sammen med Scandic Hotell ønsker man skape et helt unikt produkt der gjestene kan få alle opplevelser i ett hus: Underholdning, overnatting, konferanse, mat og drikke. Bygget vil forhåpentligvis være klar til bruk våren 2003.Tidligere omtale på Teaternett:
Nye Edderkoppen åpner i 2002 (Teaternett,  16.november 2000)
BRANNEN på ABC: Kriminell handling bak? (Teaternett, 2.oktober 2000)

 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no