AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
3. mai 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKPorsgrunn Internasjonale Teaterfestival:
Større enn noensinne

Norges eneste årlige internasjonale teaterfestival vokser. I år skal artister fra hele 15 land og gjennom 250 forestillinger, sette farge på Porsgrunn. Festivalen går av stabelen fra 15. til 22.juni. Et bredt program ble presentert 2.mai.

Også i år legger festivalledelsen opp til utendørs folkefester som viktige deler av programmet. Festivalen åpner med det populære brusteinballet på Rådhusplassen. Familiepikniken i det grønne er tilbake på Øvre Frednes.

Mange godbiter
Den teaterinteresserte vil finne mange godbiter i programmet. Blant annet den klassiske grøsseren Hunden fra Baskerville, gjenskapt i engelsk crazy humor stil. Det er den britiske komikerduoen Paul Kessel og John som slår seg løs i stykket basert på Sir Conan Doyle's gamle mesterverk.

Bambi - frarådet for småbarn
I forestilingen Bambi - the wilderness years møter vi ikke et rådyr, men derimot en britisk gategutt. Forestillingen omtales som grensesprengende figurteater, formidlet av gruppen Green Ginger. De tar publikum med til mørke bakgater, skitne nattklubber og dystre vannhull.

Politi-favoritt stiller
Klovnen Leo Bassi har regjert i Europa i 25 år. Han har blitt anholdt av politiet en rekke ganger for sitt frekke gateartisteri. På årets festival spiller han selv i to svært ulike soloforestillinger. Med forestililngen Weird Instincts  har han høstet en rekke priser. Den spilles nå for første gang i Norge.

Aktivt vertskap
Vertskapet, Grenland Friteater, ligger ikke i latsenga under festivalen. De bidrar selv med hele 4 forestillinger, der Harde Tak naturlig nok er sentral. Dette epos om industrisamfunnets fremvekst i Norge, spilles i år for tredje og siste gang. Hele ensemblet deltar og de har også med seg en rekke medspillere.

Ny hjemmeside
Festivalen har nå også fått ny hjemmeside. Der finner du resten av programmet: http://www.pit.no/

 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no