AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
16. mai 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFinnmark fylkeskommune
SATSER PÅ DANS

Finnmarks fylkesutvalg vedtok 14. mai å finansiere et treårig prosjekt kalt Stellaris Danseteater i Hammerfest som landsdelscene for dans i Nord-Norge.

På denne måten ønsker Finnmark fylkeskommune å satse på kultur som næring, og ikke minst bygge opp under et miljø som har vist seg svært levedyktig.

Stellaris Danseteater ved Solveig Leian Hermo er trolig verdens nordligste dansekompani, og har eksistert i over 20 år i Hammerfest. Stellaris Danseteater må sies å være et av de mest markante og særpregede kunstfaglige miljø i landsdelen.

Solveig Leinan Hermo har gjennom sin utstrakte virksomhet som danser inspirert mange unge i Nord-Norge til å ta danseutdanning. En landsdelscene for dans vil bidra til å videreutvikle miljøet både i Hammerfest og i hele landsdelen, og ikke minst gi et bredere kulturtilbud til befolkningen.

"Dette er en sak vi har jobbet lenge med, og vi er svært glade for vedtaket i fylkesutvalget. Nå gjenstår det å få finansiering fra staten", sier avdelingsleder Marianne Pedersen i fylkeskulturetaten.


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no