AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
20. mai 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKBarnetimeklassiker
BLIR SOMMERTEATER

Tordivelen flyr i skumringen av Maria Gripe ble for ikke lenge siden kåret til det beste norske barnehørespillet gjennom tidene. Bondeungdomslaget i Nidaros har nå tatt fatt i klassikeren fra barnetimen og setter den opp som sommerteater på Munkholmen. 

Mens det i sommer ikke blir opera på Steinvikholmen på grunn av faren for å skade kulturminneverdiene, blir det altså sommerteater annetsteds i Trondheimsfjorden. Premieren på Munkholmen finner sted 7. juni, og spilleperioden varer helt til 28. juni. Transporten ut til Munkholmen blr besørget med båt fra Ravnkloa.

Tordivelen flyr i skumringen handler om de tre barna David, Annika og Jonas som får i oppdrag å passe det gamle pensjonatet Sellandergården noen sommeruker. Fra første stund skjer det mystiske ting, som etterhvert setter de tre på spor av et mysterium med en 3000 år gammel historie. Det gjelder er en statue som er fjernet fra en grav. Og det hviler en forbannelse over den.

Tusenvis av norske barn har fått inn den skumle og sitrende stemningen i denne fortellingen, enten da den gikk i lørdagsbarnetimen for første gang i 1979, eller som reprise senere. NRK/Lydbokforlaget har nylig gitt ut hørespillet på CD, der man bl.a. kan høre en ung Svein Tindberg i rollen som David. Per Christensen hadde ansvar for regien.

Oppsetningen på Munkholmen blir en ganske annen sak. Men også her skal gamle historier om kjærlighet, svik og forbannelser rulles opp. Et grunnleggende spørsmål i dramaet er: Er alt som hender oss tilfeldig, eller er det noe som styrer oss. Bondeungdomslaget i Nidaros varsler at nakkehårene vil reise seg på oss når trilleren utspiller seg i tårnet på Munkholmen.NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no