AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
30. mai 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKUTENDØRSSPILLENE
BLOMSTRER

Utendørsspill er i vinden som aldri før. Norsk Amatørteaterråd var ikke så rent lite stolte når de kunne presentere over 40 utendørsspill i år. De fleste historisk inspirerte.

Kanskje trønderne er inspirert av prinsessebryllupet? Absolutt mest utvalg i teater i friluft har dem som bor i - eller har lagt ferien til - Trøndelagsfylkene, nærmere bestemt Sør-Trøndelag. Hele en fjerdedel av utendørsspillene foregår i Trøndelag. God dekning finner man dessuten i Hedmark og Oppland, samt på vest-/nordvestlandet. Ellers er spillene spredt over hele landet; fra Vest-Agder i sør til Troms i nord.

Framveksten av nye historiske spill har de senere årene økt veldig. Innkjøpsfondet for Ny Norsk Dramatikk har i perioden 1991 til 2002 gitt støtte til utvikling av intet mindre enn 59 historiske spill, også her flest i Sør-Trøndelag. Likeledes er interessen for lokalhistorien stor på østlandet, i Vest- og Østfold fikk til sammen 14 spill støtte i perioden.

Teaternett har forsøkt å samle de fleste spillene på denne siden.

(Kilde: Norsk Amatørteaterråd)


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no