AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
10. juni 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK



FOLKEFLERTALL
for ny opera

Flertallet av nordmenn mener landet bør ha et nytt og severdig operahus, selv om det skulle koste nesten tre milliarder kroner. I følge NRK.no viser en undersøkelse Norsk Statistikk har gjennomført for Den Norske Opera at 57 % av folket er for, 40 mot.

Både kulturminister Valgerd Svarstad Haugland og operasjef Bjørn Simensen er glade for resultatene av undersøkelsen.

- "Dette gjør meg trygg på at en del av den motstanden vi har hørt ikke er så sterk som enkelte hevder," sier Valgerd Svarstad Haugland til NRKs journalist Ingrid Braate.

Undersøkelsen viser også at hele 64 prosent av alle nordmenn mener et nytt operahus bør ha en slik kvalitet at det blir en severdighet for Oslo. Operasjef Bjørn Simensen sier seg godt fornøyd med dette, og også hvordan synspunktet er fordelt: "Alle landsdeler mener det, begge kjønn mener det, alle aldersgrupper mener det og alle inntektsgrupper og utdanningsgrupper mener det."

Fremskrittspartiet går inn for å skrinlegge operahuset i Bjørvika. Karin Woldseth, Frps representant i Kulturkomiteen, er svært overrasket over resultatet. Til NRK sier hun: "- Jeg synes at undersøkelsen er oppsiktsvekkende. På bakgrunn av de henvendelser jeg har fått i forhold til Frps standpunktet, var det ikke akkurat det jeg hadde forventet av resultatet."

Relatert link:Folket vil ha ny opera Av Ingrid Braate/Mie Sundberg, NRK.no

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no