AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
17. juni 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK- SKUMRINGSLYSET
åpner eventyret

Barokken er tema når Sommernattskolen  for tredje gang invitere til kursdager på Hvaler. - Det er i skumringslyset at eventyret åpner seg og fantasien våkner, sier Eimund Sand til Teaternett. På teaterfeltet er det Molière som står på programmet.

Kurset forløper midt i de heteste sommerukene, i tiden fra 8. - 19. juli. Kursaktivitetene begynner kl 19.00 og varer til nærmere midnatt. Tanken er å utnytte den spesielle atmosfæren som oppstår når det intense dagslyset dempes noe, og det er lys, mild sommerkveld.

Vårherres dramaturgi
Det er Vårherres egen dramaturgi som har inspirert til å legge kurset på denne tiden av døgnet og året. - Erkjennelse oppstår ofte i bruddsoner.I det store kursteltet på Hvaler inviterer vi til å arbeide i slike bruddsoner, mellom inne og ute, mellom land og hav, mellom natt og dag, mellom teori og praksis, sier Eimund Sand. Han er kursarrangør gjennom sin virksomhet Tid og Rom. Han kan ikke tenke seg noen bedre tid i løpet av året da man har mulighet til å gå ut av hverdagen. Naturen inviterer til å sverme, og Sommernattskolen takker ja til invitasjonen. 

Kulturhistoriske reiser
Når barokken er tema i år, blir det en naturlig videreføring av programmet de to første årene. Tanken er å skape en kulturhistorisk reise innenfor en rekke kunsteriske felt. Første året var det middelalder, mye med bakgrunn i middelalderballader. Så fulgte renessansen. I år skal det handle om barokk i teater, malerkunst, kunstfilosofi og retorikk.

Stunt
Teaterdelen legges opp som et todagers intensivt arbeid. En musikkgruppe og en teatergruppe lager i fellesskap en forestilling ut fra en av Molières komedier. Målet er å komme litt på innsiden av forfatteren og hans tid gjennom dramatisering, musikk og sang. Musikalsk arbeides det ut fra klangbilder og lydkulisser, og det er ingen krav om musikalske grunnkunnskaper. Kursledere er Jens Christensen og Anders Berg. Christensen har blant annet fire års fartstid med Odinteatret. Berg er multiinstrumentalist særlig med basis i folkemusikk. - Vårt tilbud er at mennesker som ikke til daglig arbeider med kunstneriske prosesser får en mulighet på Sommernattskolen. Her er terskelen til å delta lav, understreker Sand, og karateriserer forestillingen som blir skapt gjennom to kurskvelder for et helhjertet stunt med betydelige estetiske kvaliteter. 

Burleske historier 
Til Sommernattskolen er også fortelleren Heidi Dalsveen fra Fortellerkontoret Munn & Mæle hentet inn. Dalsveen er oppvokst på Hvaler, og vil delta på det første kurset. Også hennes bidrag holder seg til barokken, med burleske historier fra Italia. 

Relatert linker:
Sommernattskolen  
Tid og Rom


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no