AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
20. juni 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKKULTURNISTA gir publikumsrekord
for Teatret Vårt

Bare halvveis i året nærmer Teatret Vårt seg publikumsrekorden fra 2001. Kulturnista, som er navnet på den kulturelle skolesekken i Møre og Romsdal, er årsaken til den kraftige publikumsveksten, opplyser informasjonsleder Rolf-Inge Pedersen.

27 671 tilskuere kunne Teatret Vårt telle opp i første halvår i år. Det er nesten dobbelt så mye som på samme tidspunkt i fjor: 15 380. Og når fjoråret var et rekordår med tilsammen 32 352 tilskuere, forteller det om at regionteatret i Møre og Romsdal er i ferd med å nå et betydelig høyere nivå.

Skoleelever
Den kulturelle skolesekken er en ordning som øker muligheten for skolene til å kjøpe teaterforestillinger. Møre og Romsdal har ligget i forkant av den nasjonale utviklingen, og kaller sin ordning for Kulturnista. Det er denne ordningen som nå slår tungt inn i publikumstallene. Hele 18 000 skoleelever har sett forestillingen Harun og historienes hav av Salman Rushdie. Forestillingen er spilt 78 ganger i nesten alle kommuner i fylket.

170 millioner
Da Stortinget nylig vedtok en lovendring om fordelingen av Tippeleiken, var nettopp den kulturelle skolesekken en av ordningene som fikk en kraftig stimulans. Det ble vedtatt å trappe opp støtten til 57,2 mill kr. i 2003, 114,4 mill. kr. i 2004 og hele 171,6 mill. kr. i 2005, forutsatt samme spilleoverskudd som i 2002. Kultur- og kirkedepartementet har foreløpig ikke bestemt hvordan midlene skal brukes.

Revolusjon
- Kulturnista har revolusjonert vår mulighet til å nå ut i fylket, sier informasjonsleder Rolf-Inge Pedersen ved Teatret Vårt. - Ordningen viser hva små midler kan utløse av ekstra aktivitet. Tidligere ville vi vært fornøyd med 20 000 tilskuere på et helt år. Nå begynner vi å drømme om det dobbelte, sier han.
Foruten Harun og historienes hav har forestillingene Lomman fulle av stein og Tilbake til Venus trukket godt med publikum. En fornøyd informasjonsleder konstateter at Teatret Vårt også ligger bedre an økonomisk enn budsjettert.

Relaterte linker:
Den kulturelle skolesekken  
Stortingsdebatten om endring av tippemidlene
Komiteinnstillingen om lovendring om fordeling av tippemidlene


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no