AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
26. juli 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK



Sommerteater i JØLSTER med
SUNDQUIST i hovedrollen


Det blir en spennende urpremiere på stykket Audun Hugleikson - kongens mann, 2.august. I løpet av bare 2 år har idéen blitt unnfanget, skuespillet skrevet og stykket satt opp.
Over 250 mennesker har vært involvert i oppsetningen, og på scenen kommer det blant annet 15 hester.

Stykket tar for seg den dramatiske livshitorien til baronen Audun Hugleikson som kom fra Jølster for over 700 år siden. Han var en viktig rådgiver for kong Eirik, og førte trolig Magnus Lagabøtes landslov i pennen. Han var óg sendebud til utlandet. Men da kong Eirik døde, falt Audun Hugleikson i unåde hos den nye kongen. Et dramtisk liv endte til slutt brutalt i galgen på Nordnes i Bergen.

Dette er historien om et brutalt justismord, og derfor har de lokale ildsjelene klart å hente justisminister Odd Einar Dørum til å åpne premieren.

Kjente navn
Det er flere kjente navn som bidrar til denne nyskapningen blant de historiske forestillingene i Norge. Manuskriptet er skrevet av Edvard Hoem, og Henning Sommero har laget musikken. Hovedrollen som Audun innehar Bjørn Sundquist, og han får spille mot såpestjernen Roger Hilleren. Operasangeren Linda Øvrebø har lokal forankring, og skal ha en av de store rollene i stykket.

Link til prosjektet:
Sommarteater i Jølster

 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no