AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
23. august 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFra London til Trondheim med
"ny-nevrotisk realisme"


Bysbarnet Catherine Kahn vender nå tilbake til Trondheim for å produsere forestillingen "Playing Saying Having Pleasure". Dette er
Teaterhuset Avant Gardens største co-produksjonssatsning i år.


Catherine Kahn er utdannet ved den innovative kunstskolen Central St Martin i London og har i løpet av utdanningen studert teater både i Russland og i Spania. Hun jobber innenfor en ny-ekspresjonistisk tradisjon eller ny-nevrotisk realisme, som hun selv kaller det.

"Playing saying having pleasure" er en tekstbasert, selvreferende forestilling og kan beskrives som arkitektonisk teater. Arbeidsmetoden er på mange måter filmatisk og påvirket av britisk klippetradisjon. Inspirasjonen er hentet fra Pete Brooks som hun studerte under på Central St Martins. Pete Brooks er leder ved den visuelle dramaturgi-linja der, og 21. august kommer han fra London for å jobbe med Catherine Kahn og aktørene. Han vil være til stede fram til 25. august.

Blant aktørene er det både lokale og internasjonale krefter. Marit Wengstad er fra Trondheim og kommer rett fra et samarbeid med Helge Jordal i "Sangen om Gjest". Anne Egseth er også herfra, men bosatt i London der hun er med i kompaniet "Empty space". De øvrige utøverne fra Kroatia, Spania, Frankrike, Senegal, Bulgaria og Iran. Alle jobber innenfor dans og teater. Marie Hutchard, tidligere norgesmester i striptease, er også aktør i forestillingen.

Catherine Kahn har skrevet manus, men mye av forestillingen skapes i prosessen hun og ensemblet er inne i nå. Arbeidet og utviklingen av stykket pågår hver dag frem til premieren den 12. september. Kahn sier selv at hun endrer på forestillingen inntil en time før premieren, så mye vil skje på Teaterhuset Avant Garden fremover.

"Playing saying having pleasure" har et energisk uttrykk som på mange måter kan minne om stilen i en musikkvideo. Karakterene forholder seg overflatisk til seg selv og omgivelsene, men i danseinnslagene kan vi fornemme at det eksisterer følelser bak de kjølige fasadene. Danseinnslagene er kombinasjoner av ulike dansetradisjoner som salsa, folkedans, samtidsdans og fransk mimemetode.

Musikken er produsert av Simone fra D`Sound.

Premiere er 12. september og etter fire forestillinger på Teaterhuset skal "Playing saying having pleasure" til Black Box Teater i Oslo.

Forestillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Fond for lyd og bilde

 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no