AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
28. august 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKHistorisk kø ved Nationaltheatret

Det har vel knapt hendt at det blir pop-konsert stemning utenfor Nationatheatrets billettsalg. Men tilbudet om 60 gratis billetter til urpremieren på Vild-måken fikk fram ulven i teaterpublikummet.Over 50 mennesker valgte å legge seg i soveposer for å sikre seg gratis adgangstegn.

Vild-måken er temaforestillingen på årets Ibsenfestival. Forestillingen består av de beste scenene fra Ibsen og Tsjekhovs dramatikk. Denne ekstra lukkede forestillingen, ble satt opp grunnet svært stor etterspørsel etter billetter til årets Ibsenfestival.

Køen ved Nationaltehatret:


Måken Nina og villanden Hedvig, livserfarne leger, og livsprosjekter som faller i grus, enten det skyldes gale avgjørelser eller vegring mot å ta dem. «Ibsen møter Tsjekhov» er tema for årets Ibsenfestival, og i Runar Hodnes produksjon på Malersalen møtes faktisk de to gigantene fra europeisk teater rundt forrige århundreskifte.

Møtes gjennom sine karakterer

Ibsen og Tsjekhovs møter finner sted gjennom utvalgte figurer fra deres mesterverk: «Måken», «Tre søstre», «Onkel Vanja» og «Kirsebærhaven» av Anton Tsjekhov, «Byggmester Solness», «Når vi døde våkner» og «Vildanden» av Henrik Ibsen.

Runar Hodne gikk ut fra regilinja på Statens teaterhøgskole våren 2001, og vant Hedda-prisen for beste regi for sin diplomoppgave, «Nokon kjem til å komme» av Jon Fosse, også det en oppsetning på Nationaltheatrets Malersal. Siden sist har han bl.a. satt opp en forestilling på Den Nationale Scene i Bergen. Hodne jobber også med film, og skal snart gi seg i kast med spillefilmen «Plan B», som han regisserer sammen med Jo Strømgren. 


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no