AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
16. september 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKKOKILA-SUKSESS 
gir ekstraforestilling

Ingen tvil om at jentene bak forestillingen Kokila - Mellom barken og veden har truffet publikum både med tema og form. Etter smekkfulle hus blir det nå en ny sjanse for etternølerne med ekstraforestilling på Det Åpne Teater 19. september.

- De nye stemmene fra innvandrermiljøet - de er her, reklamerer produsent Marinna Roland, og nevner stemmene ved deres navn: Susan Badrkhan, Neeru Agarwal, Urmila Berg-Domaas, Bibi Razia, Lavleen Kaur og Sandra Lindström. Seks norske dansere og skuespillere med bakgrunn fra India, Pakistan, Bangladesh, Irak og Etiopia.

Kokila - Mellom barken og veden er en forestilling om hvordan det egentlig er å være jente i Norge i dag, være norsk og samtidig være en del av en helt annen kultur. En slik forestilling treffer midt i mediedebatten om hva som er virkelighet i det flerkulturelle Norge, og fikk betydelig forhåndsomtale og dekning av premieren 8. september.

Bak avisoppslagene
Den ene av aktørene, Susan Badhrkan, sa bl.a. til Aftenposten: "For oss er det viktig å vise at utenlandske kvinner står for noe langt mer enn det negative bildet som har vært tegnet i avisene." I sin egenpresentasjon forteller jentene at de ønsker å lage en forestilling om hva som skjuler seg bak avisoppslagene for den som er kvinne og flerkulturell. Hvordan er det å leve mellom to kulturer og to levesett som er så forskjellige, leve mellom barken og veden så og si?

Hverdag
Forestillingen forteller historier fra jentenes hverdag, om deres drømmer og lengsler, om forholdet til menn, kjærester, fedre og brødre. Fortellingene formidler alltid to perspektiver, to sett virkeligheter. De seks jentene har ikke stått på scenen sammen før denne forestillingen. Juni Dahr og Tonje Gotschalksen er ansvarlige for regi, mens Gunnhild Nymoen er dramaturg.


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no