AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
30. september 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKINTERNASJONALT MØTESTED
for moderne dans og ballett


For fjerde gang arrangerer BIT-Teatergarasjen i Bergen OKTOBER-DANS. Siden 1977 har disse festivalene presentert tilsammen 80 forestillinger fra 14 forskjellige land. Festivalen har hatt bred internasjonal dekning i media, høster internasjonal anerkjennelse, og trekker hver gang et stort antall internasjonale eksperter.

I år byr festivalen på unge og fremadstormende koreografer fra Brasil, Tyskland, Kroatia, Belgia og Norge. Kunsnerisk leder i BIT-Teatergarasjen, Sven Å. Birkeland hevder at fellesnevneren for disse er at de har et budskap, noe å si og at de arbeider uttrykksmessig i grenseland mellom flere kunstgenre, samt at de søker bevisst mot et (ungt) nyhetssøkende publikum.

Oktoberdans har vært svært viktig som utstillingsvindu for norske dansere og koreografer. Jo Strømgren, Hooman Sharifi og Ingun Bjørnsgaard er eksempler. Norsk dans har hatt en stor økning på eksportsiden i perioden 1998-2002. Oktoberdans i Bergen er en vesentlig årsak til dette.

Festivalen starter med åpningsfest 3. oktober, og varer i ti dager. 27 forestillinger, fordelt på 14 produksjoner presenteres på fire scenert. I tillegg arrangeres det workshops for profesjonelle dansere, samt for amatører. Et seminar rundt norsk dans, et kritikerseminar, og en videopresentasjon av norsk dans står også på programmet.

Relatert link: www.bit-teatergarasjen.no


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no