AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
3. november 2002

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSJØSAMISK IDENTITET
på National

Totalteatret fra Tromsø gjester Nationaltheatret med  forestillingen Siste kveld med mamma på Amfiscenen 7, 8 og 9. november. Stykket er en hybrid mellom anarkistisk kabaret og surrealistisk info-teater om søken etter identitet generelt og sjøsamisk identitet spesielt.

De siste årene har det skjedd en revitalisering  av den sjøsamiske kulturen. Særlig unge mennesker har begynt å se  på sin samiske
bakgrunn som en ressurs. Rundt Kåfjord Sameungdomsforening og Riddu Riddu Festivala oppsto et miljø som også Totalteatret har vært en del av.

Siste kveld med mamma har blitt til gjennom intervjuer og samtaler mellom de involverte i prosjektet. De  har hatt som mål og si noe om de mange gjensidig utelukkende impulsene som bor i identiteten til en fornorsket sjøsameslekt. Medvirkende på scenen er Iris Sara, Inger Kathrine Hansen, Stein Bjørn, Per Ivar Jensen og Bernt Bjørn, bak scenen Geir Tore Holm, Kristin Eriksen Bjørn og Nicolas Horne.

Norges eldste frigruppe
Totalteatret er en av Norges eldste frigrupper, grunnlagt i 1984 og  har mottatt flere priser for sine teaterproduksjoner. Siste kveld med mamma hadde urpremiere under Kulturfestivalen i Kåfjord i 2001 og fikk gode anmeldelser. En del av forestillinga ble til kortfilmen Hurra for mamma, og har vært vist på en rekke festivaler i inn- og utland, bl.a. i konkuranseprogrammet til Nordisk Panorama i Oslo.

- Siste kveld med mamma er et merkelig teaterstykke. Det blander tradisjonelt teater med film, rapping  folkeopplysning  og drømmeaktige absurde, maskedans-sekvenser, skriver Bergens Tidende om stykket.

.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Myrvegen 14, 2312 Ottestad
Teaternett har org.nr. 980 247 791. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no