Annonsere hos oss?
AKTUELT / Arkiv

Denne side publisert
2. oktober 1999

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Arkiv
SØK



Håper på 28,4 millioner:
KLAR FOR NYBYGG

- Vi venter spent på statsbudsjettet, men er ved godt mot og har tro på prosjektet vårt, sier direktør i Rogaland Teater, Geir Bergkastet til Teaternett. Teatret er klar for å sette igang et byggeprosjekt på tilsammen 3000 kvadratmeter. Omtrent halvparten av byggesummen på 52,3 millioner er allerede på plass: Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune går inn med tilsammen 18,9 millioner og teatret stiller selv med en egenkapital på 5 millioner.

Nytt verksted
-
Planen omfatter nytt verksted på 2000 kvadratmeter og ombygging på ca 1000 kvadratmeter av eksisterende bygning, sier Bergkastet. - Arbeidet med de første planene for ombygging kom igang 1993, og vi fikk bevilgning på statsbudsjettet i 1996 på 15 millioner. De midlene er ikke utløst fordi planene er endret, og vi har nå god tro på at prosjektet står styrket i Kulturdepartementet.

Byggestart til våren?
Dersom planene går igjennom i Kulturdepartementet regner teatret med å starte byggingenen i løpet av første halvår neste år og at bygget står ferdig høsten 2001. Teatret vil markere utfallet av behandlingen i departementet uansett utfall, og inviterer pressen til å feire eller fortvile mandag 4. oktober når budsjettet for år 2000 legges fram.

Lokk på sjefssaken
Bergkastet vil ikke si  noe om sjefsansettelsen ved teatret, bortsett fra at han er godt fornøyd med søkerbunken. Styret ved teatret hadde møte mandag 27. september og valgte å fortsatt holde lokk på tilsettingsprosessen. Det er nedsatt et arbeidsutvalg som arbeider med saken.
- Vi regner med å ha ansettelsen klar på denne sida av nyttår, sier Bergkastet. - Styret har ordinære møter en gang i måneden og denne saken er godt i rute. Det er ingenting som haster.

Fotballmestere
Teatersjef Eirik Stubø er for øyeblikket i full sving med å instruere Teatermakeren som har premiere 11. november. Heddaprisvinner Even Stormoen har hovedrollen. Rogaland Teaters fotball-lag kan ellers juble etter å ha erobret vandrepokalen i NM til odel og eie. Skuespiller Anders Dale avgjorde finalen mot Den Nationale Scene på Golden Goal i kampens siste sekund. Rogaland Teater har dermed tatt tre NM i teaterfotball, i 1996, 1997 og alså i år. Og teatret håper nå på walk-over i Kulturdepartementet.

NYHETER  MELDINGER

 


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no