AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
7. april 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  "BEN HUR" er død

Den amerikanske skuespilleren Charlton Heston er død, 84 år gammel.

 
Charlton Heston ble født 4. oktober 1923 og døde 5. april 2008. Heston ble kjent for en hel verden på 50-tallet etter rollen som Moses i De ti bud og i tittelrollen som Ben Hur. Heston hadde også store teaterroller som Macbeth og Antonius i Shakespeares Julius Cesar. Etter at filmkarrieren var over fortsatte han å spille teater i Los Angeles. Blant filmene der Heston får vist sin evne til scenisk inderlighet er Hamlet (1996) i Kenneth Branaghs regi. Her formidler han lavmælt og gripende monologen om Trojas brann, i rollen som leder av skuespillertruppen som besøker Hamlet ved Helsingørs hoff.

Heston var også kjent for sitt politiske engasjement. I tidligere år som aktiv motstander av den amerikanske rasepolitikken, i den senere tid som tilhenger av begge presidenter George Bush og sterk forsvarer av amerikanernes rett til å bære våpen. I dokumentarfilmen Bowling for Columbine fra 2004 konfronterer regissør Michael Moore den gamle skuespilleren, som da var leder av National Rifle Assosiation.

Kilde:
Wikipedia

Link:
Charlton Heston er død Dagbladet

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no