AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
2. mai 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  150 ROLLER som skuespiller

Idag fyller veteranen Bjørn Sothberg ved Den Nationale Scene 70 år. Og torsdag er det klart for avduking av det første skuespillerportrettet på Bergensteatret siden 1986.
 

Det er et usedvanlig innholdsrikt skuespillerliv den opprinnelige nordtrønderen kan skilte med, ifølge en pressemelding fra DNS. I 1956 var han den første fra landsdelen som kom inn på Statens Teaterhøgskole. Han debuterte på Det Norske Teatret i 1960, men etter at han kom til Bergen i 1962 har Den Nationale Scene vært hans skuespillerhjem.

Ikke mindre enn 150 rollene har Sothberg gitt liv. På lista står blant annet  sentrale Ibsenroller som Bisp Nikolas i Kongsemnerne og Jørgen Tessmann i Hedda Gabler. Roller i verk av Shakespeare, Tsjekhov, Brecht og Tennesee Williams kan han også skilte med. Portrettet som avdukes neste uke er malt av Atle Skudal.
 Skuespiller Bjørn Sothberg     

Foto: Den Nationale Scene    

     

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no