AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
23. mai 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  Ny REKTOR for TITAN

Brendan McCall tar over for Jim Hart for den private teaterskolen TITAN i Oslo til høsten. McCall er professor ved Yale School of Drama, og har vunnet priser som regissør, koreograf og filmskaper.
 

Brendan har også vært gjesteartist ved TITAN flere ganger siden skolen ble grunnlagt i 2004.

Skape egne muligheter
- Jeg føler meg beæret over å bli ny rektor for TITAN, sier McCall i et brev til pressen, - og jeg gleder meg til å fortsette TITANs oppdrag slik det er formet av grunnlegger James Hart. TITANs unike visjon er å utstyre studenter med ferdigheter til å skape sitt eget, originale teaterarbeid. Opplæringen inkluderer ikke bare teaterhåndverk, men også hvordan de skal skape sine egne muligheter i sine karrierer.

McCall blir ikke alene om å utvikle TITAN når han begynner i stillingen til høsten. Flere gjesteartister er kontaktet for skoleåret 2008-2009:
Christopher Sanderson (USA), Artistic Director of Gorilla Rep, som vil gi undervisning i hvordan man skal drive et uavhengig fysisk teaterkompani, Karen Mikalsen (Norge), som setter fokus på forskjeller og likheter i improvisasjon innen dans og teater, Michael Chamberlin/Jason Stuart (USA), som vil lede en workshop i manus-skriving for solo performance-stykker, og Camilla Maling (New Zealand), som vil lede a workshop i scenisk design.

Bevegelsesbasert
Brendan Mc Call har over 23 års erfaring som skuespiller, rektor, koreograf og manusforfatter, og har fått sine arbeider presentert internasjonalt i USA, Japan, RUssland, Italia, SKottland, Nederland, Estland, Armenia, Serbia, Sverige og Norge. Han har også 14 års erfaring med undervisning på universitetsnivå, med vekt på bevegelsesbasert skuespillertrening.

Nåværende rektor Jim Hart flytter med familien til Austin, Texas, der han vil drive det uavhengige produksjonsselskapet Sleeping Hero Productions.
 
 

Relatert link:
Titan Teaterskole

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no