AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side publisert
2. juni 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  11000 vil se LES MISÉRABLES

Det er ikke hver dag et teater starter prøvene på en teaterforestilling med vissheten om publikumssuksess. Men i Bergen rives billettene bort til tidenes musikalsatsing i Vestlandets hovedstad.


19. mai startet Lisa Kent regi-jobben på Alain Boubilil og Claude-Michel Scönbergs legendariske musikal, basert på Victor Hugos roman Les Misérables, i Norge kjent som De elendige.

Sammen med teatersjef Bjarte Hjelmeland har Kent plukket ut følgende lag: De største rollene bekles av Sigurd Sele, Lasse Lindtner, Helge Jordal, Elisabeth Moberg, Frode Winther, Wenche Kvamme og en av Bergens unge sangstjerner, Christine Guldbrandsen.

Les Misérables har alt en musikal kan ønske: Lidelse og opprør, kjærlighet og håp. Fantastisk musikk og spektakulære masseopptrinn.

19 års fengsel for å stjele brød
Handlingen begynner i 1700-tallets revolusjonære Frankrike. Hovedpersonen, Jean Valjean, har sittet 19 år i fengsel, fordi han som ung stjal et brød til sin søster og hennes sultne barn. Nå blir han løslatt, men det er umulig å skjule sin kriminelle fortid - noe som vil stemple ham for livet. Jean Valjean velger å skifte identitet, og blir både rik og respektert. Men det er bare et tidsspørsmål før hans egentlige identitet avsløres - av den hevngjerrige politimannen Javert.

Skyggeside
Med Javert i helene følger vi Valjean og hans pleiedatter Cosettes flukt fra loven, gjennom fattigkvarterene i Paris. Her møter de horer, lausunger, røverpakk - og andre som befinner seg på tilværelsens skyggeside.

Bjørn Endreson har oversatt teksten, fra originaltekst av Alain Boblil og Jean-Marc Natel, og med sangtekster av Herbert Kretzmer. Scenograf og kostymedesigner er Ingeborg Kvamme, lysdesigner Torkel Skjærven. Premieren er 6. september.

Relatert link:
Den Nationale Scene

 

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no