AKTUELT / Meldinger
(annonse)

Denne side endret
19. august 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Pressemeldinger
Artikler

Arkiv
SØK  Æresprisen til BARNETEATER

Det ble en liten sensasjon i Stavanger i helga. Vertsbyens barneteaterildsjel Elsa Nordvang fikk Heddas ærespris for å ha ledet Barneteatret fra 1973 til 2002.

Rogaland Teater stakk også av med prisen for beste kvinnelige hovedrolle: Kjersti Sandal fikk prisen for tolkningen av Anna i Karl og Anna ved Rogaland Teater høsten 2007.

Anders Baasmo Christiansen har vært mye framme de senere årene og fikk prisen for beste mannlige hovedrolle etter innsatsen som Hamlet i Riksteatrets oppsetning høsten 2007. "Dyp forståelse av teksten" er ett av momentene i juryens begrunnelse.

Miss Lamont
Ellers kom det neppe som en overraskelse på noen at Mari Maurstad vant i klassen "beste kvinnelige birolle" for tolkningen
av Miss Lamont i Singin’ in the rain på Oslo Nye Teater våren 2008.

Det ble også en skuespillerpris på Det Norske Teatret: Morten Espeland fikk pris for beste mannlige birolle som Peter Karpati i Den arabiske natta, høsten 2007. "Overdådig vidd og humor" er blant superlativene i juryens begrunnelse.

Visuelt konsept
Øvrige priser: Anne-Karen Hytten fikk pris for beste regi etter Vildanden på Trøndelag Teater høsten 2007, samarbeidsprosjektet mellom Rogaland Teater og Transiteatret Mann=mann fikk prisen for "Årets teaterprosjekt", Vinner av prisen for årets barne- og ungdomsforestilling ble Vinterdvale på Teatret Vårt våren 2007, "Beste scenografi/kostymer/lysdesign" gikk til Ingrid Tønder for det visuelle konseptet til Den arabiske natta på Det Norske Teatret, "Årets debutant" ble Christopher Nielsen for teksten til Verdiløse menn på Torshovteatret våren 2007, og scenograf Tormod Lindgren fikk prisen for "særlig faglig innsats" i Riksteatrets @lice.

Det er Norsk teater- og orkesterforening (NTO) som står for den årlige utdelingen av Hedda-prisen.

Relatert link:
Vinnere av Heddaprisen Av Lisa Kristin Strindberg. Nrk.no 19. august 2008
Vant Heddapris for Hamlet-tolkning Dagbladet.no, 19. august 2008

 

Teaternett formidlar nytt frå norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noko der du er - send oss eit tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no