FORUM / Forestillingskritikker / 1999
(annonse)

Denne side endret
8. februar 2003

HOVEDSIDE
Om Teaternett
FORUM
Forestillingskritikker
Bokanmeldelser
Debatt
SØKForestillingskritikker 1999
2002 2001 2000 1999

Århundrets siste Nora: Brennaktuell for innvandrere
- Situasjonen og problemstillingen i stykket er helt reell i forhold til dagens situasjon i mange innvandrerhjem, sier forfatteren og AP-politikeren Kadafi Zaman til Dagsavisen etter premieren på Nationaltheatrets Et dukkehjem i Kjetil Bang-Hansens regi.
Publisert 18. oktober 1999

LES MER

Jeppe på berget:
GENIAL eller INNHOLDSLØS?

"Et par øyeblikk er det teater i luften, men lykken er kortvarig", skriver Dagsavisens teateranmelder, Cathrine Th. Paulsen, og fortsetter: "Selv ikke Jon Eikemo kan berge denne forestillingen". I Dagbladet derimot tar Hans Rossiné fram termingkast fem...
Publisert 4. oktober 1999

LES MER 

Personkrins 3:1: Fire og en halv time i HELVETE

Torsdag 23. september gikk teppet opp for en storbegivenhet i norsk teater: Premieren på Personkrins 3:1 av den svenske dramatikeren Lars Norén. Dramatikeren måtte gå fra jobben som kunstnerisk leder ved Svenska Riksteatern etter at Noréns teatereksperiment fikk et fryktelig etterspill.
Publisert 27. september 1999

LES MER 

Kritikere roser: Intens CLOCKWORK ORANGE

Rollen som Alex er Trond Espen Seims gjennombruddsrolle, skriver Dagbladets teateranmelder Hans Rossiné etter premieren på A Clockwork Orange ved den Nationale Scene i Bergen.  Rossiné er full av lovord over forestillingen i anmeldelsen, med tittelen "Råsterk voldsorgie".
Publisert 13. september 1999
LES MER 

Richard 3. i Molde: HJEMMESEIER for HOEM
Teatersjef Edvard Hoem kan notere seg for en klar hjemmeseier etter Teatret Vårts premiere 8. juli på Shakespearestykket Richard 3.
Publisert 1. september 1999
LES MER


Teaternett vil presentere kritikker av norske teaterforestillinger. I første omgang vil vi referere synspunkt fra presse eller kringkasting på enkelte aktuelle forestillinger. Men vi tar gjerne imot kritikker også fra teaterpublikum.  Har du vært på en teaterforestilling i Norge eller utlandet og vil dele opplevelsen med andre? Send oss en kritikk og vi vil vurdere å publisere den hos oss,  eventuelt i vår debattseksjon. Vi tar gjerne inn flere kritikker fra samme forestilling dersom de er interessante nok. Kritikker blir publisert under fullt navn. Vi gir ikke vederlag for innsendte kritikker uten at det er avtalt på forhånd, og innsendte artikler vil stå for innsenderens regning. Send oss også gjerne  tips! Vår adresse er: teaternett@teaternett.no