FORUM / Forestillingskritikker
(annonse)

Denne side publisert
9. desember 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
FORUM
Forestillingskritikker
Bokanmeldelser
Debatt
SØK.

Det er SJARME

Nøtteknekkeren
Musikk: Yo Akim Hjejle, Thomas Koppel, Jeppe Kaas, Nico de Frost
Tekst: Clemens Legolas Telling
Scenografi og kostymedesign: Marie í Dali
Regi og koreografi: Steen Koerner
Sted: Oslo Nye Centralteatret

Av Stein Kippersund

og massevis av atmosfære på Oslo Nye, Centralteatret. Og et perfekt sted for en energisk, tøff, supervisuell og intelligent nyversjon av Nøtteknekker'n.

For jula er ikke bare bare, og idyllen ikke bare idyll når det skal gjøres klar til jul i vår tid heller, og far (Geir Sundberg Kvarme) går over fra mobiltelefonen til flaska utpå julekvelden. Oppi det hele Klara (Katrine Bølstad) som velger kjæreste (Adil "Beyond" som Julian) mot alle regler og forsøker å flykte fra hele greia. Her er det nøtter som skal knekkes og kabaler som må løses.

Krever styrke
Teatersjef Svein Sturla Hungnes har sine ord i behold når han i programmet sier at "dette er en danse- og teaterforestilling du sannsynligvis aldri har sett maken til".

Steen Koerner får det beste ut av danserne og skuespillerne, og sparer dem ikke, i nummer som krever styrke, lekenhet, presisjon og massevis av energi. Uforglemmelig opplevelser blir det når danserne illuderer bevegelse under vann og ballettprinsessen stiger opp av spilledåsen. Utrolig!

Lagprestasjon
Scenografien, som både kan oppfattes som innsiden av en nøtt, av en hjerne, av rør eller for den saks skyld av en kloakk er en genial, utfordrende og spennende ramme for forestillingen som gir full trøkk hele veien. Grepet med engelen som følger dramaet i og utenfor Klaras hode er også suverent,  i gjennomført utførelse av Nina Ellen Ødegård.

Gratulerer, til et herlig ensemble der alle gir jernet og får fram en lagprestasjon av stort format!

Stein Kippersund


FORESTILLINGSKRITIKKER

 


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund. Adresse: Teaternett, Torstadvegen 46, 2335 Stange. Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no