FORUM / Forestillingskritikker
(annonse)

Denne side endret
13. februar 2005

HOVEDSIDE
Om Teaternett
FORUM
Forestillingskritikker
Bokanmeldelser
Debatt
SØKForestillingskritikker 2003
2003 2002 2001 2000 1999

En bortspilt farlighet
Tidvis stor uttrykksvilje var ikke udelt positivt for forestillingen Shaken and Stirred. En del scener ble overspilt, skriver Teaternetts anmelder Ole Andreas Sandberg om oppsetningen til Tema Teater og Klomadu Teater.
Publisert 21. oktober 2003.
LES MER

Storslått og sentimental
Øystein Wiiks og Gisle Kverndokks musikal Frendelaus klarer ikke å balansere de store ambisjonene mot et spill som får fram dramatikk, nerve og karakterer, mener Teaternetts anmelder Mette Hofsødegård.
Publisert 19. oktober 2003.
LES MER

Til å bli glad i
Regissør Alexander Mørk-Eidems varme forståelse og følelse for det menneskelige ved rollefigurene gjør Måken til en forestilling å bli glad i. Vidunderlig nær, velformet, følsom, musikalsk.
Publisert 24. september 2003.
LES MER

Pregnant ensemblespill
TNT Theatre Britain har gjestet Hamardomen - eller vernebygget for domkirkeruinen på Hamar - med Hamlet. Oppsetningen bar både preg av britisk Shakespeare-tradisjon og at ensemblet går sine egne veier, mener anmelder Ole Andreas Sandberg.
Publisert 8. september 2003.
LES MER

Brobygging på høyt nivå
25 Hedmarks-ungdommer bygger bro mellom forskjellige uttrykksformer som dans, skuespill, musikk, poesi og fotografi i collagen Bivrost. Resultatet er en suggererende og godt disponert forestilling, mener anmelder Ole Andreas Sandberg.
Publisert 13. august 2003.
LES MER


Sommerslepp i Frognerparken
Friskt, morsomt og talentfullt på skuespillersida, litt mer trått dramaturgisk, mener anmelder Rune Kippersund om Leopard i Parken.
Publisert 8. juli 2003.
LES MER


Rått om "skyldige"
Gjøkeredet på Den Nationale Scene er blitt en rå, gripende og lydhør forestilling. Den lytter hele tiden selv til hva den har å si, mener anmelder Ingvild Bræin.
Publisert 6. juni 2003.
LES MER

For forståelsesfullt
Anmelder Ingvild Bræin har sett Baal ved Den Nationale Scene i Bergen. Hun syns forestillingen både er klisjépreget og ufarlig.
Publisert 14. mars 2003.
LES MER

Røverdronningens barndom
Den indiske røverdronningen Phoolan Devi ble kjent for det vestlige publikum gjennom filmen om hennes liv som kom for noen år siden. Per Kristian Norheim har sett skuespilleren Camilla Tostrup gjenskape barndommen til denne Østens kvinnelige Robin Hood. Og vår anmelder likte det han så.
Publisert 6. mars 2003.
LES MER

Sanger til LYSET
"Lysmannen" er Hedmark Teaters nye regionale storsatsning, som vår anmelder Ole Andreas Sandberg har sett. Forestillingen viste et interessant samspill mellom profesjonelle- og amatørmusikere. Ledet an av Jon Nyutstumo som undrende elektriker reiser den viktige spørsmål knyttet til kirkens posisjon i samfunnet.
Publisert 2. mars 2003.
LES MER

Voldsom OG Sanserik ORESTIEN
Aiskylos' Orestien er et skjebnetungt drama, med den greske tragediens drap, lidenskaper og hevn som velkjente komponenter. Vår anmelder Per Kristian Norheim har sett dramaet på Det Norske Teateret.
Publisert 20. februar 2003.
LES MER

Snål og stilig DUSTEFJERT
Det vesle landet ved bekken er rammen for en helt egen verden, befolket av snålinger og rarieteter som er 100 % menneskelige. Rune Belsviks Dustefjerten og andungen treffer publikum hjemme.

Publisert 5. februar 2003.
LES MER


Vellykket vinterlig MINIMALISME

To mennesker møtes i en snøkledd park; en mann og en kvinne. Han er en dresskledd kontorist, hun er en av gatas løse fugler. Vår anmelder Per Kristian Norheim har sett Vinter på Torshovteatret.

Publisert 22. januar 2003.
LES MER


Forestillingskritikker fra

2003 LES MER
2002 LES MER
2001 LES MER
2000 LES MER
1999 LES MER


Teaternett vil presentere kritikker av norske teaterforestillinger. Vi tar gjerne imot kritikker også fra teaterpublikum. Har du vært på en teaterforestilling i Norge eller utlandet og vil dele opplevelsen med andre? Send oss en kritikk og vi vil vurdere å publisere den hos oss,  eventuelt i vår debattseksjon. Vi tar gjerne inn flere kritikker fra samme forestilling dersom de er interessante nok. Kritikker blir publisert under fullt navn. Vi gir ikke vederlag for innsendte kritikker uten at det er avtalt på forhånd, og innsendte artikler vil stå for innsenderens regning. Send oss også gjerne  tips! Vår adresse er: teaternett@teaternett.no