AKTUELT/ Arkiv / 2002
(annonse)

Denne side endret
3. januar 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Artikler
I mediebildet
Arkiv
SØKArkiv 2004
Alle nyhetssaker Teaternett publiserer, tar vi vare på i arkivet. Vi jobber fortløpende  med å systematisere og oppdatere det så det skal bli  enkelt å finne fram. Leter du etter spesielle stikkord, bruk søkefeltet til venstre! Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Teaternett gir 1000 kroner til flomofrene
Teaternett er som alle andre sjokkert over den store tsunami-katastrofen. Vi følger oppfordringen til mediebedriftene, og gir kr 1 pr leser. Vi vil samtidig oppfordre alle våre lesere til å gi personlige gaver.

Publisert 31. desember 2004
LES MER

Ekstrarunde med Store lille lotto
Det dreier seg ikke om en ekstragevinst i et pengespill, men om tre garvede teaterkunstnere som slår til med ekstraforestillinger på Trøndelag Teater oppunder jul.
Publisert 8. desember 2004
LES MER

Nye Friteatret åpner i Porsgrunn
Drøyt tre og et halvt år etter brannen i Grenland Friteaters lokaler, åpner nå Nye Friteatret dørene. Og kulturmininsteren har lekket en saftig godbit til det tradisjonsrike friteatret i statsbudsjettet for 2005.
Publisert 5. oktober 2004
LES MER

Alta vant Ibsenstafetten
Fagjuryen har talt: Alta videregående skole hadde den beste forestillingen i Ibsenstafetten. Teaternett bringer juryens dom over de tre finalistene.
Publisert 2. september 2004
LES MER

Vinner DOVRE-FEDON eller
Pikenes Per Ibsenstafetten?

Elevforestillinger fra 12 videregående skoler er plukket ut til semifinale i Ibsenstafetten. Titlene tyder på særdeles spreke tolkninger. Teaternett bringer oversikten over kandidatene.
Publisert 27. august 2004
LES MER

SOMMERNATTEN åpnet Peer Gynt
Teaternett deltok da Sommernattskolens lærere Jens Christensen og Anders Berg førte sine elever inn i et av teaterhistoriens mest eventyrlige og fantasifulle verk.

Publisert 19. juli 2004
LES MER

En regional teaterhistorie skrevet fra Tromsø
Med Teater utenfor folkeskikken forteller Jens Harald Eilertsen det nordnorske teatrets historie. - Inspirasjonen til boka var at de eksistrende teaterhistoriene tar så lite hensyn til hvor forskjellig teaterutviklingen har vært i ulike deler av verden, sier Eilertsen til Teaternett.

Publisert 17. juni 2004
LES MER

Ny fulltids skuespillerutdanning i Norge
Fra høsten vil The International Theatre Academy Norway, TITAN, starte opp med undervisning i Oslo. Skolen er allerede i gang med auditions, men ønsker seg enda flere håpefulle skuespiller-rekrutter. Studiet varer et år, men grunnleggeren, Jim Hart, har ambisjoner om at studiet på sikt skal bli tre-årig.

Publisert 6. juni 2004
LES MER

Ny tildelingsrunde for FRI SCENEKUNST
Grusomhetens Teater er blant vinnerne i Norsk Kulturråds første tildeling til fri scenekunst for 2004. Av totalt 12,4 millioner, stikker frigruppen avgårde med hele 1,6 millioner. Som vanlig er det en sterk Oslo-dominans, der 2 av 3 tildelte kroner går til frie grupper i hovedstaden.
Publisert 6. mai 2004
LES MER

Klart for LEKSIKON
Teaternett presenterer idag sitt nettbaserte teaterleksikon. De første 100 ordene er klare. Blant innholdet er større og mindre artikler og en teaterhistorisk kalender.
Publisert 17. april 2004
LES MER

Formidabel vekst for frie grupper
Antallet registrerte frie danse- og teatergrupper i Norge har mer enn tredoblet seg i løpet av 15 år. Det viser statistikken som Teaternett har dukket ned i.

Publisert 20. mars 2004
LES MER

Amundsen leder i Teaterlederforum
Teatret Vårts sjef Carl Morten Amundsen er valgt til ny leder i Norsk Teaterleder-Forum. Ellers er kontinuiteten i styret stor, mens Tom Remlov er ny i Heddajuryen.

Publisert 11. mars 2004
LES MER

Kamp om STIKLESTAD
Skodespelar Paul Ottar Haga har spela Heilag-Olav i fire år og vore på rollelista til Stiklestad-spelet sidan han var ni. No går han i protest, melder NRK-Kulturnytt.

Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


Kuttar KLASSISK ballett

Tre millionar er det som skal til for å utdanne ei gruppe norske klassiske dansarar ved Kunsthøgskulen. Men Utdanningsdepartementet vil ikke gje meir pengar.

Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


For god FOR NOREG?

Som Ibsen møter nordmann og dramatikar Finn Iunker større forståing i Europa enn i heimlandet. No er han nominert til Nordisk Dramatikarpris, melder Dagsavisen.
Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


Det TEK HEILT AV

for Sound of Music på Det Ny Teater i København. Danmarks hittil mest kostbare oppsetjing selde 50 000 billettar før premieren, melder Politiken.
Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


Elling i GÄVLE

Den norske film-antihelten Elling skal ut på dei skrå bredder i Sverige, nærmare bestemt i Gävle, melder nrk.no.
Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


Strid om TEATERSTRUKTUR

Korleis skal teaterlivet i København organiserast? I haust la Teaterutvalet til Hovedstadens Udviklingsråd (HUR), fram ei innstilling som møtte massiv motstand i teaterlivet.
Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


Når MAMMA går

Fria Teaterns lilla scen i Stockholm spelar barneteater utanom det vanlege, melder Dagens Nyheter. Ein laurdag let mamma vesle Mina vere att aleine, og drar for å køyre motorsykkel.
Publisert 10. februar 2004
LES MEIR


REKORDSAL

Billettsalet til musikalen Predikanten på Teater Ibsen går unna. NRK Telemark melder at tre veker før framsyninga er 40 prosent av billettane selde.
Publisert 8. februar 2004
LES MEIR


Misvisande BESØKSTAL

Danskane er misnøgde med besøksstatistikken for teatra. I dag viser tala berre besøket for teater med statsstøtte. Ifylgje Politiken må kulturminister Brian Mikkelsen no vurdere systemet.
Publisert 8. februar 2004
LES MEIR


Wagner som SPLATTER

Det Kongelige Teater i København er midt i ei stor Wagner-satsing. Før jul var det premiere på Rhingullet og prosjektet har fått entusiastisk mottaking i danske medier
Publisert 8. februar 2004
LES MEIR


Dokketeater i SPANSK VAL

I Spania har valkampen fram mot Cortez-valet 14. mars fått ein ny dimensjon, melder NRK. Statsminister José María Aznar er ufrivillig blitt hovudpersonen i politisk dokketeater.
Publisert 8. februar 2004
LES MEIR


DANSETEATER i Holstebro

Ikkje mindre enn 1250 tilskodarar skal få sitjeplass når den danske byen Holstebro om halvanna år får nytt teaterhus til 60 millionar, melder Politiken.
Publisert 8. februar 2004
LES MEIR


Ibsenpris med NORÉN

Det blir ny svensk dramatikk under utdelinga av Ibsenprisen i Skien. 13. mars er det duka for Vinterforvaring av Lars Norén i Eirik Stubø sin regi.
Publisert 4. februar 2004
LES MEIR


TEATERLEGENDE er borte

Den svenske skodespelaren og regissøren Keve Hjelm døydde tirsdag, 81 år gamal. I over 50 år var den legendariske og omstridde teatermannen aktiv i nordisk teater og film.
Publisert 4. februar 2004
LES MEIR


Satsar på NESBØ

Laurdag held Teatret Vårt i Molde audition for musikalprosjektet 90-metersbakken av Jo Nesbø. Elleve skodespelarar er valde ut mellom dei 70 som melde seg til dei tre siste rollene.
Publisert 4. februar 2004
LES MEIR


PRIS frå aktivt PUBLIKUM

Publikumsforeininga "Teatrets Venner" ved Trøndelag Teater delar kvart år ut ein pris til ein fortent teaterarbeidar. Tirsdag fekk scenografen Giles Berger statuetten for 2003.
Publisert 4. februar 2004
LES MEIR


Japansk FOSSE

100 år etter at Ibsen vart lansert for det japanske publikumet er det no Jon Fosse sin tur. Bergens Tidende melder om fulle salar i åtte byar når den mest spelte dramatikaren i Europa vert introdusert i Japan.
Publisert 29. januar 2004
LES MEIR


Satsar INTERNASJONALT
Leiinga i Ålesund Teaterfestival vil satse meir internasjonalt. I mars er det klart for den trettande teaterfestivalen i byen.
Publisert 29. januar 2004
LES MEIR


Russisk SENSASJON
7. februar ligg det an til ei premiere utanom det vanlege i Stockholm. Då har teaterstykket Terrorism premiere på scenen Elverket.
Publisert 29. januar 2004
LES MEIR


Redusert aktivitet
Hedmark teater har hatt åtte forestillinger i 2003, mot 16 i 2002. Publikumsbesøket har også gått litt ned, fra ca 17000 til ca 15000.
Publisert 29. januar 2004
LES MER


Rekordmange vil spele teater

Fleire enn nokon gong vil verte skodespelarar i Noreg. Teaterhøgskulen har ifylgje Aftenposten påny slått alle rekordar på søkjartal: Heile 840 ungdommar ynskjer i år å få dei ti plassane kampen står om. Ifjor var det 670.
Publisert 29. januar 2004
LES MEIR


DRAMATIKERSTAFETT for ungdom
Teaternett inviterer med dette ungdom over hele landet til en dramatikerstafett på internett. Ungdom mellom 13 og 20 som vil skrive for teater kan sende inn forslag til åpningssekvens til et teaterstykke for ungdom.
Publisert 26. januar 2004
LES MER

Slankekur i vente
Til tross for historisk godt billettresultat i fjor, setter Nationaltheatret igang en nedbemanningsplan for å redusere kostnadene ved institusjonen. - De faste kostnadene ved teatret har oversteget de faste inntektene, sier direktør Geir Bergkastet til Aftenposten.
Publisert 22. januar 2004
LES MER

Omfattende samarbeid for å skape dramatikk for ungdom
Etter  modell fra Storbrittania, har flere norske teatre inngått et omfattende samarbeid de kaller Connections. Meningen er å skape dramatikk for ungdom.
Publisert 7. januar 2004
LES MERArkiv 2003 LES MER
Arkiv 2002 LES MER
Arkiv 2001 LES MER
Arkiv 2000 LES MER
Arkiv 1999 LES MER