Annonsere hos oss?
AKTUELT / Nyheter

Denne side publisert
2. mars 2000

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
Arkiv
SØK



Teatret Vårt PÅ HESTEKUR

Teatret Vårt begynner det nye årtusenet med en dundrende bakrus etter Hoem-epoken. Regnskapet for 1999 er nå lagt fram og driftsunderskuddet ble på drøye 2,8 millioner kroner. Fjorårets produksjoner var kostnadskrevende, og fikk i tillegg betydelige budsjettoverskridelser. Når billettinntektene så sviktet stort er det ikke rart at det blir noen sår å slikke. Tre år regner styret med at snuoperasjonen vil ta.

Ifølge en pressemelding fra regionteatret i Møre og Romsdal satser likevel eierne av teatret på å fortsette virksomheten, med omtrent samme forestillingsaktivitet som tidligere.

Aktivitetsplanen legger opp til to hovedproduksjoner vår og høst som også skal turnere i fylket, i samme omfang som før. Sammen med noen mindre "sideproduksjoner" innebærer dette i overkant av 170 forestillinger i år.

Tre år
Det må være lov å spørre seg hvordan teatret skal klare et slikt aktivitetsnivå og samtidig betjene gjeld. I pressemeldingen sies det at budsjettet for år 2000 er innrettet mot å betjene gjeld og skal gi et driftsoverskudd ut over dette.

Styret har vedtatt å ta opp et lån for å løse den akutte likviditetssituasjonen. Det forutsettes at teatret vil trenge tre år på seg til å rette opp den økonomiske situasjonen.

Ingen evaluering
Oppskriften for friskmelding er streng utgiftsstyring av administrasjonen, og gjennomgang av organisasjonen med tanke på bedre ressursutnyttelse.  Teatret fikk ny aksjekapital i 1999, nye sponsormidler er tilført og det er gjennomført frivillig gjeldssanering.

Det er likevel en formidabel utfordring som ligger foran den nye teatersjefen, Carl Morten Amundsen og staben hans. 1999 vil han nok helst ha i glemmeboka så fort som mulig, for som det heter i pressemeldinga fra teatret: "Den nåværende ledelsen har lite lyst til å gå inn på evaluering av fjoråret".

NYHETER  MELDINGER

 


Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no


Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no