AKTUELT / Nyheter

Denne side publisert
2. oktober 2000

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Arkiv
SØK



BRANNEN på ABC:
Kriminell handling bak?

Én av gassflaskene i bakgårdene var åpen. Dette kan bety at det lå bevisste handlinger bak brannen på ABC-teatret i fjor. Disse påstandene kom fram i TV2-nyhetene lørdag 30. september.

Det var lille julaften i fjor at ABC-teateret ble rammet av en voldsom eksplosjon. Teateret ble totalskadet i eksplosjonen og brannen som fulgte.

3 personer siktet
Politiet vil ikke bekrefte at de tror selve brannen er bevisst utløst, men de har siktet tre personer for ulovlig oppbevaring av gassflasker. Én av disse personene er styreleder i ABC-teateret. Det kan se ut som om det ble oppbevart enda flere gassflasker i bakgården enn de som disse personene kan gjøre rede for.

Forsøk utført i Bergen
TV2's kilder hevder at Christian Michelsens institutt i Bergen har utført forsøk for å finne ut om én eller flere av gassflaskene var åpnet med overlegg, eller om de kunne ha åpnet seg ved uhellet. Ifølge TV2 mener instituttet at sannsynligheten for at åpningen har skjedd med overlegg er større enn det motsatte.

Frykter ikke mistanke
Teatersjef Tom Sterri frykter ikke at noen sabotasjemistanke skal kastes på han. - Så gal tror jeg ingen vil mene at jeg er, sier han til Aftenposten.

Aftenpostens omtale av saken:
Trolig rammet av gasseksplosjon  Aftenposten, 23. desember 1999
- Teateret skal bygges opp igjen  Aftenposten, 23. desember 1999
Politiet mistenker kriminell handling  Aftenposten, 30. september 2000
Tom Sterri frykter ikke spekulasjoner  Aftenposten, 30. september 2000
- Føles som en belastning  Aftenposten, 30. september 2000


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no