AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
22. januar 2001

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler
Arkiv
SØK



Vil gi publikum en trøkk i trynet

Den kanadiske koreografen og scenekunstneren Benoît Lachambre skal åpne vårsesongen på BIT Teatergarasjen med et skikkelig smell. Han vil gjerne la publikum få føle ubehag under forestillingene sine.

 
(Danserne i Par b.Leux i Adams drakter)

I Adams drakter skal danserne i kompaniet Par b.Leux fremføre forestillingen "Comfort and Complacency". I en pressemelding forteller BIT teatergarasjen blant annet følgende om forestillingen og koreografen: 

"Denne kanadiske koreografen har aldri hatt for vane å pleie sitt publikum med glatte silkehanskar. Benoît Lachambre ser deg rett i ansiktet og sier akkurat det han vil. Han vil ha deg til å føle behaget i ubehaget, føle kvalmen pirre til lyst og gjør det på en måte som har gitt han internasjonal anerkjennelse blant både publikum og kritikere.

Forestillingen "Comfort and Complacency" er en orgie av tilfredshet og behag. Danserne utfolder seg i Adam og Evas-drakter, knapt kledd til vinteren bak stykker av pels. Det er som om synden er ignorert og godt glemt bak både "Comfort and Complacency".

Som koreograf beveger Lachambre seg i et real-tids uttrykk, engasjert og effektivt direktevendt mot publikum. Koreografiane er samtidsbevisste uttrykk som ryster og tvinger frem et oppgjør i både kropp og hode. Lachambre er Canadas mest spennende koreograf med danseforestillinger som hver gang vekker internasjonal interesse.

Som en kuriositet kan det nevnes at de har dusj på scenen og bruker 15 kg (!) melis pr. forestilling!"

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no

-  

Ansvarlig redaktør av Teaternett er Stein Kippersund, Torstadvegen 46, 2335 Stange
Teaternett har org.nr. 980 247 781. E-post-adresse er teaternett@teaternett.no