AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
7. januar 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKOmfattende samarbeid for å skape dramatikk for ungdom

For å skape ny norsk dramatikk for ungdom i alderen 13-19 år, har
Det Norske Teateret, Det Åpne Teater, Teatret Vårt, Rogaland Teater, Brageteatret, Figurteatret i Nordland og Nord-Trøndelag Teater inngått et landsdekkende samarbeid de kaller connections. Prosjektet har nå fått ansatt sin første leder.


Idéen er hentet fra den britiske modellen Connections som ble etablert i Storbritannia i 1994 (Royal National Theatre). I en pressemeldingen fra gruppen, heter det at prosjektet vil gi ungdom en unik mulighet til å arbeide med dramatiske tekster av høy kvalitet. I Norge vil prosjektet etablere en portefølje av nye tekster for ungdom, samarbeide med aktuelle ungdomsgrupper i 6 fylker, produsere en regional festival i hvert fylke, samt til slutt arrangere en nasjonal Connections festival.

Blant 49 søkere, valgte styringsgruppen Eirik Nilssen Brøyn som Prosjektleder for Norges første Connections. Engasjementet starter umiddelbart og går fram til september 2005.

Eirik Nilssen Brøyn (født 1960) er utdannet regissør ved Statens Teaterhøgskole, og har satt i scene forestillinger ved de fleste store scener i Norge. Han var Dekan for Statens Teaterhøgskole 1997-2000, og ledet Norsk Sceneinstruktørforening 1995-1997.

Styringsruppen for Connections består av Franzisca Aarflot - leder (teatersjef på Det Åpne Teater), Kai Johnsen (frilans instruktør), Ola E Bøe (dramaturg ved Det Norske Teater), Carl Morten Amunden (teatersjef på Teatret Vårt) og Shanti Brahmachari/Mariann Komissar (Kulturrådet).


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no