AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
8. februar 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKWagner som SPLATTER

Det Kongelige Teater i København er midt i ei stor Wagner-satsing. Før jul var det premiere på Rhingullet og prosjektet har fått entusiastisk mottaking i danske medier.

Forestillinga er gjort til eit samtidsdrama. Det handlar om kvinna Brünnhilde, som ser tilbake på livet sitt og familien sin medan ho grublar over korleis det kunne gå så gale.

Genistrek
Anders Beyer skriv i avisa Information at "det er en historiefortællende genistreg, for et drama der trækker den storslåede mytologi ned i øjenhøjde uden at miste kunstnerisk flyvehøjde er dømt til at være medrivende for tilskueren". Også i andre  danske aviser er anmeldarane over gjennomsnittet fornøgde. Ifylgje Birgitte Grue i B.T. er oppsetjinga ei like veldig og brutal oppleving som filmen Ringenes Herre.

Kasper Bech Holten er instruktør, Marie I Dali og Steffen Aarfing er scenografar, og Michael Schønvandt er dirigent. Parallelt med Københavnprosjektet set Lars von Trier opp sin versjon som skal ha premiere på Wagnerfestspela i Bayreuth i 2006.

Relatert link:
Anmelderne jubler over splatter-Wagner Av Michael Bo, Politiken 22. desember 2003

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no