AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
6. juni 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKNy fulltids skuespillerutdanning i Norge

Fra høsten vil The International Theatre Academy Norway, TITAN, starte opp med undervisning i Oslo. Skolen er allerede i gang med auditions, men ønsker seg enda flere håpefulle skuespiller-rekrutter. Studiet varer et år, men grunnleggeren, Jim Hart, har ambisjoner om at studiet på sikt skal bli tre-årig.

Jim Hart sier til Teaternett at studiet på flere måter skiller seg fra de fleste andre skuespiller-utdanninger i England, USA og Norge. - Vårt fokus handler ikke bare om å utdanne skuespillere til en karriere innen vanlig teater, film eller TV, sier Hart. - Vi ønsker å gi studentene ferdigheter som gjør de i stand til å skape eget unikt teater. Dette skal de kunne gjøre uten regissør, med eller uten støtte fra en teaterinstitusjon.

Hart trekker også fram det globale perspektivet som annerledes enn andre utdanninger. - Studentene skal få innblikk i teaterformer fra mange sider av kloden. Dette handler både om realistiske teaterformer, men også om estetiske former uten realisme. Hart undertstreker imidlertid at det også undervises i realistisk teater.

Hart beskriver læringsmålene også til å handle om forståelse for hva et teaterensemble er, og hvordan man skal kunne jobbe innenfor et slikt. Dette inkluderer også lederskaps-evner. Han ønsker også at studentene skal ha et utvidet perspektiv på hva teater egentlig er.

TITAN henter lærerkrefter fra hele verden, og regner også med å ha flere studenter med internasjonal bakgrunn. Undervisningen vil derfor foregå på engelsk. Undervisningen skal foregå i lokalene til Kirkenær Studio/Jorunn Kirkenær Ballettskole.

Grunnleggeren Jim Hart, har bakgrunn fra både Taiwan, USA og Norge. I Taiwan har han blant annet bidratt til arrangeringen av WACFEST, den størte teater-festivalen på Taiwan. Skolen har søkt om godkjenning fra Statens Lånekasse for utdanning, og opererer med skolepenger på kr. 63.000 pr. år.

Relatert link:

The International Theatre Acadamy Norway


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no