AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
27. august 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKVinner DOVRE-FEDON eller
Pikenes Per Ibsenstafetten?

Elevforestillinger fra 12 videregående skoler er plukket ut til semifinale i Ibsenstafetten. Titlene på forestillingene tyder på særdeles spreke tolkninger av den gamle mester. Tre kandidater vinner plass i finalen, som finner sted på Nationaltheatrets amfiscene midt under Ibsenfestivalen.

Semifinalen er lagt til Ibsenhuset i Skien 27. og 28. august. Her er oversikten over kandidatene og deres forestillinger:

Greveskogen videregående skole, Vestfold: ET DUKKEHUS
Lundehaugen videregående skole, Rogaland: HYSJ!
Vågsbygd videregående skole, Vest-Agder: LÌLLUSTRE THÈÂTRE – IKKE NOE KOMEDIESPILL
Bjerke videregående skole, Oslo: SOLEN SOLEN
Ski videregående skole, Akershus: ET DUKKEHJEM?
Tranberg videregående skole, Oppland: IBSEN – DU LYVER
Kongsbakken videregående skole, Troms: LILLE EYOLF
Alta videregående skole, Finnmark: LENGSEL
Atlanten videregående skole, Møre og Romsdal: THE BOYG
Ringve videregående skole, Sør-Trøndelag: DUKKER PÅ KRAKK
Inderøy videregående skole, Nord-Trøndelag: PIKENES PER
St. Hallvard videregående skole, Buskerud: I DOVRE-FEDONS HALL

Mange uttrykk
Ibsenstafetten arrangeres i tilknytning til Ibsenfestivalen og er et tilbud til elever i videregående skole over hele Norge. Med Ibsens liv og diktning som bakteppe er elevene invitert til å lage sine egne forestillinger. Informasjonsmedarbeider Stian Stang Christiansen ved Nationltheatret melder om stor kreativitet blant elevene.
- Tilbudet om å delta i Ibsenstafetten har gitt ungdommene anledning til å utfordre og leke med Ibsens verker. Uttrykkene som velges er vidt forskjellige, alt fra fremføringer av tekst slik den ble skrevet, til forestillinger komponert av tekst fra forskjellige skuespill, eller fri diktning basert på et eller flere av verkene eller Ibsens liv. Det er ikke bare teater som vises i løpet av stafetten; sang, dans, egenkomponert musikk og bruk av mulitmedia er også virkemidler ungdommene bruker i sin tolkning av Ibsen.

Premie for alle
En fagjury skal plukke ut tre vinnere blant de 12 semifinalistene. Disse tre får så sjansen til å vise seg for en ny jury - og et nytt publikum - under Ibsenfestivalen. Og det skal kåres en vinner. Men alle som deltar i semifinalen i Skien får en bit av premien, nemlig å delta i Ibsenfestivalens tettpakkende program noen dager i Oslo.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no