AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
5. oktober 2004

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKNye Friteatret åpner i Porsgrunn

Drøyt tre og et halvt år etter at Grenland Friteater mistet store deler av sine lokaler i brann, åpner nå Nye Friteatret dørene. Og kulturmininster Valgjerd Svarstad Haugland har lekket en saftig godbit til det tradisjonsrike friteatret i statsbudsjettet for 2005.

Den ødeleggende brannen fant sted i januar 2001. Når Grenland Friteater tok fatt på gjenoppbygningen, valgte de også å satse på utvidelse. Når dørene til Nye Friteatret er åpnet 7. oktober, har det kostet over 5 millioner kroner. Friteatret har fått hjelp av Porsgrunn kommune til investeringen.

Nå kan en fornøyd produsent Hans Petter Eliassen i Grenland Friteater også fortelle at staten vil øke sitt engasjement til driften av teatret. Da kulturminister Valgerd Svarstad Haugland nylig var innom Porsgrunn, røpte hun at det foreslås en dobling av driftsstøtten i statsbudsjettet. Det betyr at Grenland Friteater vil motta tre millioner over statsbudsjettet. - Det er en deilig lettelse, sier Eliassen, og tilføyer: Men det var på høy tid.

I de nye lokaler inviterer Grenland Friteater til ti ulike arrangement i høst. Først på programmet er teatrets nyeste ensembleforestilling Draumens Hjarte. Senere blir det gjestespill, barneteater, fortellerteater og flere egenproduksjoner. I januar lar teatret Porsgrunn være Porsgrunn, og reiser til Cuba med forestillinger og work-shops.

Relatert link: Grenland Friteater

 
NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no