AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
12. januar 2006

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØK



Ibsenprisvinnere med felles forestilling i Ibsenåret

En av Teater Ibsens markeringer i jubileumsåret for dikteren er oppsetningen Fri som fuglen. Nyskrevne tekster av flere Ibsenprisvinnere settes sammen til en forestilling. 

Teater Ibsen kjenner nok særlig på navnets forpliktelser i Ibsenåret, men holder fast på en profil der nyskrevne forestillinger skal dominere. Derfor har teatret nå utfordret fire dramatikere til å skrive ny tekster. Tre av disse er tidligere Ibsenprisvinnere. Fjoråets Ibsenprisvinner Maria Tryti Vennerød bidrar med teksten Krokodillen. Wetle Holtan vant Ibsenprisen i 2003. Menneskelige ønsker er tittelen på hans tekst. Jesper Halle, Ibsenprisvinner fra 1997, har skrevet Per, Pål, Kari og Anne leker hele den lange dagen for dette prosjektet. Gyrid Axe Øvsteng har ingen Ibsenpris - ennå - men er representert i denne forestillingen med Bussen.

På scenen møter vi Ola Otnes, Sylvia Salvesen, Jan Ø. Wiig, Thomas Bye, Jonatan Filip Johansen og Anne Kokinn. Morten Cranner og Jon Tombre samarbeider om regien, mesn Katrine Tolo står for scenografi.

Tittelen på forestillingen er kanskje inspirert av Ibsens siste stykke: Naar vi døde vågner, der det er et vers om å være fri som en fugl. Premiere er 18. mars.

Teater Ibsen har også en annen produksjon med relevans for Ibsenåret 2006. Prosjektet kalles Henrik Ibsen - en dannelsesreise i Telemark. Forestillinge spiller på at Ibsens oppvekst i Skien. Telemarkskanalen er på en måte hovedpersonen. Publikum blir tatt med på en seks timer lang reise, der de kan hente inntrykk fra landskapet "der dikteruniverset har sitt opphav", som Teater Ibsen uttrykker det. På båten, på land langs kanalen, på Skotfos og på Festiviteten presenteres dans, figurteater, opera, performance og tradisjonelt teater. Trioen Morten Traavik, Un-Magritt Nordseth og Anne Mali Sæther deler på regiansvaret, mens Guttorm Guttormsen er musikalsk leder. Yngvar Julin og Hans Georg Andersen står for scenografi i samarbeid med Scenekunstakademiet i Fredrikstad. Forestillingen har premiere 23. mai.

 

 



NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no