AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
12. april 2007

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKRunde to i Trondheim Open

To nye dramatikere er på banen i andre runde av Trondheim Open: Tale Næss og Johan Harstad. Med dette prosjektet vil Trøndelag Teater gi unge profilerte forfattere mulighet til å utvikle seg som dramatikere.

Tidligere i vinter har Carl Frode Tiller og Frode Sander Øien fått oppført henholdsvis Folkehelsa og Eplehagen som første del av Trondheim Open.

Isolat
Stykket til Tale Næss heter Det tredje stadiet. Fabelen i stykket tar utgangspunkt i at en gruppe mennesker lever innelåst på et isolat. De vet ikke hvilken dag det er, hvor langt utviklingen har kommet og hvor lenge de må bli der inne. Dagene ligner hverandre til forveksling. Sykdommen som har rammet dem nærmer seg det 3. stadiet og frykten holdes i sjakk gjennom rutiner, lek og gjenbruk av gamle underholdningsprogrammer på tv. Ingen snakker lenger om at det finnes en vei ut. Bare Linn klarer ikke å la være å bry seg.

Kjersti Haguen har regi, og på scenen finner vi Pål Christian Eggen, Cici Henriksen, Wenche Strømdahl, Robin von Bargen/Ragnar Christoffersen, Tore B. Branås, Ragnhild Sølvberg, Kristoffer Hivju og Helga Wendelborg.

Flyulykke
Bidrag fra Johan Harstad heter Washingtin. En mann står på flyttefot fra Washington til New York. Mens han venter på flyttefolka, hører han på båndet fra flystyrten der faren, som var pilot, omkom. Han har vært opptatt av denne ulykken siden han var barn. Det viser seg snart at de to mennene som henter flyttelasset også er merkelig velinformert, og kan vise til mange andre katastrofer der menneskeliv gikk tapt. Fra vennskapelig småprat forandres stemningen seg til uhygge. Hva er i ferd med å skje? Skuespillet er basert på en virkelig flyulykke som inntraff i 1982.  78 mennesker omkom.

Regien er ved Nora Evensen. Skuespillere i dette stykket er Trond Peter Stamsø Munch, Jan Frostad, Ole Martin Aune Nilsen.  Scenografien på begge stykkene er ved Bård Lie Thorbjørnsen, kostymedesigner er Milja Salovaara, musikk ved Hans Magnus Ryan og lysdesign ved Tommy Geving.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no