AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
25. januar 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKTre KRONOR på Dramaten

Sveriges og Stockholms hovedscene Dramaten feirer 100 års jubileum i år. Og i den anledning står Strindberg på programmet, i noe ukjent tapning for de fleste nordmenn.

Den store Strindberg er hos oss stort sett spilt gjennom Frøken Julie, Et Drömspel, Dødsdansen, og Faderen. Men når Dramaten feirer de første hundre, har de børstet støvet av tre historiske skuespill: Gustav Vasa, Kristina og Gustav III. Tre kronor er tittelen på storsatsingen.

Helt ut
Ikke mindre enn 4 timer og 35 minutter, inkl. to pauser, må du sette av for å ta teaterkvelden "helt ut" med svenske historiske størrelser. Gustav Vasa spilles av Torkel Petersson (kjent fra filmen Jalla, jalla!), dronning Kristina av Elin Klinga (spilt i mange Bergman-stykker på Dramaten), og Michael Nyqvist (kjent som Banck fra Beck-seriene og i hovedrollen fra filmen Så som i himmelen) spiller Gustav III.

Tre ulike regissører står bak produksjonene, Åsa Kalmér, Jagos Markovic og Maria Åberg. Siste forestilling spilles 1. juni.

Relatert link:
Dramaten satsar kungligt Dagens Nyheter  3. januar 2008
Dramaten


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no