AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
11. februar 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKForsvaret SKEPTISK

Stig Amdam har skrevet teaterstykket Simons historie som skal ha premiere 14. november på Den Nationale Scene. Det rettes et kritisk søkelys mot hemmeligholdet rundt Afghanistan-krigen i stykket, og ifølge Bergens Tidende vil Forsvaret ha innsyn i teksten før det vises.


I følge Bergens Tidende mener Stig Amdam at pressen har sviktet sin kritiske oppgave i forhold til forsvaret og deltakelsen i Afghanistan-krigen. Derfor må teatrene ta opp hansken:

Patetisk
 – Jeg skjønner det er vanskelig og farlig å dekke krigsoperasjoner nøytralt. Men det blir helt feil og svært uheldig når informasjonen blir styrt av Forsvaret. Et godt eksempel på det var da politisk redaktør i BT var med forsvarsministeren til Afghanistan i fjor sommer. For meg ble det patetisk å lese om redaktørens tur med Anne-Grete Strøm-Erichsen. BT ble et talerør for en part, sier Amdam til Bergens Tidende.

Glattcelle
Stig Amdam har også regien på stykket. Hovedpersonen er  19 år gamle Simon som verver seg som soldat i en norsk NATO-styrke. Han finner seg ikke helt til rette igjen når han kommer hjem og møter kjæresten sin. Plutselig blir han arrestert og kastet på glattcelle, og lag for lag avdekker det seg en skremmende historie.

Medvirkende i stykket er Eirik de Barco Soleglad, Ingvild Torkelsen, Stine Varvin og Ragnhild Hiorthøy. Forestillingen er et samarbeid mellom Sogn og Fjordane Teater, Den Nationale Scene og Hordaland Teater. Stykket skal på turnè i Sogn og Fjordane i 2009.


Relatert link:
Retter krass kritikk mot hemmelighold Av Finn Bjørn Tønder, Bergenspuls.no  24.januar 2008
Simons historie Sogn og Fjordane Teater.NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no