AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
16. februar 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKSKUESPILHUSET åpner "NORSK"

Ikveld er det klart for åpning av Københavns nye storstue. Og som den største selvfølge av verden er det Hamlet i regi av norske Alexander Mørk-Eidem som går over tilet.


Selv om Hamlet er skrevet av William Shakespeare, er det lenge siden danskene adopterte nettopp dette stykket som sitt nasjonal-drama. Danske Nicolas Bro spiller tittelrollen, etter ønske fra Mørk-Eidem.

Byggingen av det nye teaterhuset til 780 millioner kroner har gått smertefritt, skal vi tro Aftenposten. Det er ellers bare tre år siden København også fikk seg nytt operahus, som ligger bare noen hundre meter unna. Den norske regissøren koser seg her.

Kommandobroen
- Jeg synes huset ser ut som et stort fartøy. Den gangen der sjefene sitter, ytterst i øverste etasje med utsikt til den nye operaen, er allerede døpt kommandobroen av folk på huset, sier Mørk Eidem til Aftenposten. - Beliggenheten er suveren.

De danske arkitektene Boje Lundgaard og Lene Tranberg som har tegnet Skuespilhuset, som har 650 sitteplasser på hovedscenen. Det ligger en lang forhistorie bak realiseringen av det nye teatret.

Relatert linker:
Hamlet - det rigtige valg Av Christian Erin-Madsen. Berlingske Tidende 16. februar 2008
Skuespilhus officielt åbnet Berlingske Tidende 16. februar 2008

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater - Skuespilhuset
Det Kongelige Teater - Operaen
Mer enn bare teater Av Kaja Korsvold. Aftenposten 12. februar 2008
Dansk "Hamlet"-versjon i enkelt norsk grep Av Thorleif Andreassen. Aftenposten 13. september 2007


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no