AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
10. mars 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKApplaus for KULTURVETERAN

Den neste sjefen for Dramaten i Stockholm blir en kvinne, Marie-Louise Ekman (63). Ifølge Dagens Nyheter ble en av Sveriges kulturelle veteraner ønsket velkommen med hjertelig applaus fra de ansatte.

Det er verken som regissør eller skuespiller Ekman har fartstid i det svenske teaterlivet. Det er hennes vellykkede innsats som sjef for Konsthögskolen som ble avgjørende. I Sverige er ansettelsen av sjef for Dramaten en sak som hører til på regjeringens bord.

Ekman har bakgrunn som billedkunstner, men har også regissert et titalls filmer. Den senere tiden har hun også gjort erfaringer som teaterregissør. Hun er regnet som en fargerik personlighet i Sverige, som også tør å provosere.

Hvor lenge?
Teatermiljøet forøvrig i Sverige er positiv avventende. Sjef for Dramaten fra 1992 til 2003, Ingrid Dahlberg, mener Ekman er en god arbeidsleder og en skikkelig kunstner.  Redaktør for Teatertidningen, Ylva Lagercrantz, er positiv til at valget falt på en kvinne, men er også spent på om alderen kan få betydning for hvor lenge hun blir i stillingen.

Til Dagens Nyheter uttaler lederen av det svenske Teaterförbundet, Anna Carlson, seg nokså entydig positivt:
- Jeg tror at hun kan bli en stor ressurs for Dramaten, sier Carlson til DN. – I disse tider når kulturen er så utsatt tror jeg det er viktig at hun vet hva det innebærer å lede en stor statlig kulturinstitusjon.


Relatert link:
Utnämningen av Ekman til ny chef välkomnad på Dramaten Av Torbjörn Ivarsson. Dagens Nyheter 5. mars 2008


NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no