AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
4. april 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKBelle, BEIST og brølere

Fredrikstad Østfold Kunstnersenter er stedet når Heidi Dahlsveen idag starter turen med sitt siste fortellerprosjekt.
 

Belle, beist og andre brølere presenterer hun som en brunstig, brutal og burlesk fortellerkonsert om humor.

28. april, for hundre år siden, brenner et hus ned på en gård i La Porte i USA. I ruinene finner man et kvinnelik uten hode, og dermed åpenbarer det seg en utrolig fortelling om misunnelse, grådighet, kjærlighet og massemord. Det store spørsmålet er: Hvordan er det mulig at en enkel jente fra landsbygda i Norge skal vise seg å være et feminint speil av Ridder Blåskjegg, et ekko av den greske Medea, en realisering av Shakespeares Lady Macbeth?

Muntlig fortellerkunst
Heidi Dahlsveen har arbeidet som forteller siden 1996. De tre siste prosjektene hennes har vært Dugurd, mat og fortelling for ungdom, Historien kledde for ingen tåler den nakne sannhet, og Post stillhet. I mai er hun klar med boken Innføring i muntlig fortellerkunst som kommer på Universitetsforlaget.

Med seg i forestillingskonserten har Dahlsveen med seg Britt Pernille Frøholm på fele og hardingfele. Frøholm har røtter i slåttemusikken fra bygdene i Indre Nordfjord og Sunnmøre, og begynte å spille fele i 9-årsalderen. Mange av slåttene har hun lært av bestefaren Matias Frøholm.

Forestillingen er produsert med støtte fra Fond for utøvende kunstnere og Norsk kulturråd.

Relatert link:
Heidi Dahlsveen. Forteller
Berit Pernille Frøholm
 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no