AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
7. april 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKBRECHT og Mann=Mann

I Stavanger er det klart for storstilt og nyskapende Brecht-satsing. Tore Vagn Lids regi satser på et utvidet musikkteater, et visuelt hørespill hvor lyd, video og musikk utfordrer det tradisjonelle teaterrommet.
 

Det er det moderne mediesamfunnet som er tema i Mann = mann: Hvordan kan enkeltmenneskets identitet og følelsesliv la seg konstruere og demontere av den moderne medieindustrien?

Ut og kjøpe fisk
Historien er bygget opp rundt pakkhusarbeideren Galy Gay et sted i det eventyrlige Asia.
På ordre fra sin kone legger han en morgen i vei for å kjøpe en fisk. Rundt ham nærmer den store krigen seg.

En gruppe soldater har ikke bare gjort seg skyldig i innbrudd i et lokalt tempel, de har også mistet sin fjerdemann under udåden. For å unngå å bli arrestert og henrettet, må de all hast erstatte den tapte mannen med en annen. Slik blir Galy Gay viklet inn i et sosialt eksperiment hvor det mennesket som om morgenen gikk ut for å kjøpe en fisk, om kvelden er bygget om til den effektive krigeren Jeriah Jip.

Lid til Salzburg
Dette er en forestilling som bruker sterke virkemidler for å presentere Brechts stykke på en ny måte. Regissør, medkomponist og ansvarlig for det audiovisuelle konseptet er Tore Vagn Lid. Lid  er forøvrig tatt ut til programmet "Unge regissører" ("Junge Regisseure") under de renommerte festspillene i Salzburg, hvor hans internasjonale suksessforestilling Die Massnahme presenteres i august 2008.

Med seg utenfor scenen har han et helt lag: Scenografi Kyrre Bjørkås som også er lyddesigner, dramaturg Kristian Lykkeslet Strømskag, kostymedesigner Kristine Gjems, Lysdesigner Toril Lund, lyddesigner Thorolf Thuestad, videodesigner Rune Andreassen og komponist Paul Dessau.

På scenen er Tor Christian F. Bleikli, Ole A Simensen, Even Stormoen, Lars Funderud Johannessen, Marianne Holter, Glenn André Kaada, Katrine Dale, Martin Lotherington, Solveig Laland Mohn.

Prosjektet er et samarbeid mellom Rogaland Teater og Transiteatret i Bergen.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no