AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
14. juni 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKCamilla COLLETT til scenen

Kulturrådet bevilger 100 000 kr til iscenesetting av Amtmannens døtre, melder Oppland Arbeiderblad. Skuespiller og instruktør Gro Ann Uthaug har jobbet med manus i to år, sammen med Hedmark Teater.
 
Stedet for forestillingen blir Stenberg på Vestre Toten, selve drømmestedet for en slik forestilling, mener Uthaug. Det blåser en teatervind over Toten:

- Vi skal lage en skikkelig fin forestilling, sier hun entusiastisk til Oppland Arbeiderblad. - Det er det perfekte skuespillet for Toten. Vi har planer om å vise stykket hvert år. Premieren blir første helg i august 2009, som er kulturminneår. Videre er Camilla Colletts 200-årsdag i 2013 og feiring av Norge i 2014 hendelser vi også vil markere.

Profesjonelt opplegg
Kultursjef Paul Ravlo er også med på notene, og mener prosjektet fortjener et profesjonelt opplegg. Jobben blir nå å få inn mer penger, både fra det offentlige og det private.

Blant de medvirkende blir Lena Kristin Ellingsen, Marte Stolp, Janka Stensrud Henriksen, Morten Røhrt, Cato Skimten Storengen og Karen Høie.

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no