AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
26. september 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKTid for ØMHET

Det svenske nasjonalteatret Dramaten er idag klar med premiere på nyskrevet teaterstykke. Dramatiken Peter Birro har grepet tak i mennesker som har nådd bunnen.


Det er Den ömhet jag är värd som står på programmet på Dramatenscenen "Elverket", som siden 2003 har vært stedet for nyskrevet dramatikk på Dramaten. Stykket handler ifølge teatrets nettsider om menneskets lengsel etter kjærlighet og verdighet.

Gjennombrudd på TV
Peter Birro (født 1966) har i tillegg til å være forfatter også vært bandmedlem i The Christer Pettersons der han blandet rock og poesi. Han fikk sitt store gjennombrudd med den prisbelønnede TV-serien Hammarkullen (1997), og gjorde suksess i fjor med TV-seriene Neil Armstrong var aldri på månen og Arbetarklassens siste hjältar.

I rollene møter vi Börje Ahlstedt, Livia Millhagen, Thomas Hanzon, Ola Rapace, Rebecca Viitala, Per Burell, Johan Lindell, Kicki Bramberg, Dennis Hansson og Pelle Heikkilä. Stefan Larsson har regi på stykket.

Høstsesongen er altså i gang med samling i bånn på broderfolkets nasjonalscene, som har måttet tåle mye mediestorm det siste året.

 
Relaterte linker:
Den ömhet jag är värd - presentasjonsside på Dramaten
Dramaten ventar ingen forbättring i sin ökonomi Av Juan Flores, Dagens Nyheter 22. april 2008
Applaus for kulturveteran Teaternett 10. mars 2008
Dramatensjefen så rødt Teaternett 14. februar 2008
Tre kronor på Dramaten Teaternett 25. januar 2008
Internasjonale Institusjonsteatre

 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no