AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
24. november 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKFORSKNING til utkantbygd

Den nedlagte bygdeskolen på Bjørke i Sunnmøre kan bli senter for International Theatre Lab. Styreleder Siv Saure mener skolen og bygda er egnet, melder avisa Mørenytt i Ørsta.


Formannsskapet i Ørsta kommune kommer til å tilby International Theatre Lab (ITL) gratis bruk av skolen, mot at ITL betaler strøm og forsikring.

Stor internasjonal interesse
- Vi planlegger for fullt og håper å være i gang i løpet av ett års tid. Vi håper og tror at etableringen på Bjørke blir godt mottatt av bygdefolket. Ja dette mener jeg kan få betydning for hele regionen, sier Siv Saure, som sammen med fire kolleger har etablert forskingssenteret. Siv var med og starta Bergen Teaterskole i 1993.

Interessa er ellers stor internasjonalt og ITL har kontakter både i Bulgaria og Spania, forteller Saure til Mørenytt. Gjennom en prøveperiode på tre år ønsker ITL på Bjørke skole å drive med teaterrelaterte aktiviteter som prøver til forestillinger, kurs, seminarer og workshops. Dette skal være for og med teaterarbeidere fra både inn- og utland. Skolen har alt ITL trenger av prøvesaler, lagerrom, verkstedrom og kontor.

Telefonkiosk
Den lille bygda på Vestlandet har ellers vært i medias søkelys før, med kreative initiativ. Lokalbefolkningen nektet i 1997 Telenor å flytte den eneste telefonkiosken i bygda, og brukte kjetting, traktorer og steinblokker for å hindre selskapet. Og kiosken, med tilnavnet "Prillar-Guri" står der fortsatt.
 
Kilde:
Bjørke kan få internasjonalt forskingssenter for teater. Av Roy-Arne Folkestad. Mørenytt 22/11-2008.
Prillarguri
 

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no