AKTUELT / Nyheter
(annonse)

Denne side publisert
29. desember 2008

HOVEDSIDE
Om Teaternett
AKTUELT
Nyheter
Meldinger
I mediebildet
Artikler

Arkiv
SØKTøffe opera-KUTT

2009 kan bli eit skjebneår for italienske operahus. Den italienske kulturministeren Sandro Bondi vil kutte løyvingane med 30 prosent som fylgje av finanskrisa.

- Heile teatersystemet vårt kan bryte saman, seier Giovanni Vitali til svenske Dagens Nyheter. Vitali er talsmann for Teatro Comunale i Firenze. - Høgresida med Berlusconi investerer aldri i kultur. Med den økonomiske krisa som går føre seg no er kulturen snart det einaste som Italia kan vise for omverda.

Truga av konkurs
Ifylgje Dagens Nyheter
held tre av dei leiande italienske operahusa på å gå konkurs. Arena i Verona, San Carlo i Napoli og Carlo Felice i Genova har så stor gjeld at dei er sett under offentleg administrasjon.

Den norditalienske byen Milano med sin store industri er hardt ramma av finanskrisa. Operahuset i byen, La Scala, slit med indre kriser og konflikter, skal vi tru Dagens Nyheter.

 
Relatert link:
Italiens operahus i kris Av Peter Loewe. Dagens Nyheter  22. desember 2008
Syng for sitt liv Teaternett 21.november 2008
Italian opera houses are singing to save their lives Av Richard Owen. Times Online 15.november 2008

NYHETER  MELDINGER

Teaternett formidler nyheter fra norsk og internasjonalt teater. Hjelp oss å være oppdatert! Skjer det noe der du er - send oss et tips! Vår epostadresse:  teaternett@teaternett.no